Alice Hotel BDPST Group részesedés

A BDPST Group értékesítette az Alice Hotelben lévő részesedését

by Kassay Tamás

A BDPST Zrt. értékesítette az Alice Hotelt tulajdonló projekttársaságban meglévő részesedését a korábbi társtulajdonos, a WHB Vagyonkezelő Kft. számára, aki így többségi tulajdont szerzett. A vételi ajánlatot tevő vállalat ezáltal további tulajdonrészt szerezett a belváros szívében, az Andrássy út 116. alatt található, 41 szobával rendelkező butikhotelt tulajdonló társaságban. A tranzakció illeszkedik a BDPST Group hosszú távú értékteremtésen alapuló befektetési stratégiájába.

Tulajdonost váltott a belvárosi Alice Hotel: az Alice Hotel 2020-ban nyílt meg, miután a BDPST Zrt. és a WHB befektetésével és kivitelezésében egy több mint két éven át tartó értékteremtő beruházás keretében rekonstruálták a butikszállodának otthont adó, 1870-es évek végén épült villaépületet. Az értékesítéssel a BDPST Zrt. átadja az ingatlan üzemeltetését is az új tulajdonosoknak. Az értékesített szálloda munkavállalóinak egy része a BDPST Group további hoteleiben folytatja a munkáját, másik részüknek a jövőben is biztosítva van foglalkoztatásuk az Alice Hotelben.

A butikhotel értékesítése illeszkedik a BDPST Group üzleti és ingatlanbefektetési stratégiájába, amely a hosszú távú sikeres működés és dinamikus fejlődés érdekében folyamatosan keresi az új üzleti lehetőségeket. A cégcsoport üzletpolitikájának alapvető eleme a piaci változások folyamatos monitorozása, amelyhez igazodik a társaság projektporfóliója is.

„A BDPST Group számára kiemelten fontos az értékmentés és -teremtés, amely folyamatosan megjelenik a projektjeinkben. Erre az alapfilozófiánkra az Alice Hotel kiváló példa, ahol egy történelmi villaépület felújításával sikerült egy a mai kor minden igényének megfelelő butikhotelt elindítanunk, üzemeltetnünk, és most sikeresen értékesítenünk. Az akvizíció lebonyolítása jövőbeni terveinket szolgálja, amelyben cégcsoportunk további diverzifikált fejlődése prognosztizálható. Kollégáimmal minden szegmensben aktívan keressük az olyan új, jelentős potenciállal bíró üzleti lehetőségeket, ahol ez a fajta fenntartható, hosszú távú értékteremtés meg tud jelenni

– fejtette ki Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

A hosszú távú stratégia mentén a BDPST Group szállodaportfóliójának alakítása és fejlesztése is folyamatos: a közeljövőben több új hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. A Szabadság tér mellett, az Október 6. utcában elhelyezkedő Verno House szálloda tervezetten 2022 utolsó negyedévétől várja vendégeit. Ezt követően, szintén a cégcsoport fejlesztésének köszönhetően felsőkategóriás design hotelként, valamint exkluzív lakásokat kínáló prémium lakóépületként adják át a Hotel Dorothea épületegyüttesét. A BOTANIQ Budai Klub átadása 2023-tól várható, amely új arculattal, funkciókkal és prémium szolgáltatáspalettával várja majd látogatóit.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben