Bill Gates lett a Four Seasons többségi tulajdonosa

by Kassay Tamás

Bill Gates szobafoglalás helyett mélyebben a zsebébe nyúl és 2,21 milliárd dollárért megvásárolja a Four Seasons szállodalánc 23,75 százalékát, így a legendás luxus szállodalánc többségi tulajdonosa lesz – áll a Four Seasons közleményében.

Microsoft alapítójának és a Windows operációs rendszer megálmodójának vagyonát kezelő Cascade Investment LLC megállapodott Alwaleed bin Talal szaúdi herceggel a szállodaláncban lévő részesedésének további sorsáról.

Bill Gates tulajdonrésze a Four Seasons szállodaláncban 47,5 százalékról 71,25 százalékra nő, a szaúdi herceg a fennmaradó 23,75 százalékkal rendelkezik. Az ügylet várhatóan 2022 januárjában zárul majd le.

Az amerikai Forbes cikke azt írja, hogy Gates ezzel az ügylettel arra fogad, hogy a világjárvány alatt visszaesett luxus üzleti utak ismét fellendülnek majd. Persze kockázatok mindig vannak, mert – a Forbes-nak nyilatkozó bennfentes szerint – az olyan luxusszállodák, mint a Four Seasons házai, csak akkor tudnak nyereségesen működni, ha magas a foglaltságuk. Jelenleg kérdéses, hogy sikerül-e a szükséges szintet elérni, és ha igen, akkor az milyen időtávon történhet majd meg.

A Four Seasons értékét 10 milliárd dollárra becsülik. Bill Gates vagyona a Forbes listája szerint jelenleg 132,8 milliárd dollár, ezzel 5. leggazdagabbként szerepel a világranglistán. A mostani ügylet nagyjából tehát 2,3 milliárd dollár, ami szinte vonalvastagság a vállalkozó mogul vagyonában.

Mi azért szeretnénk néhányszor Four Seasonsben lakni, hát még ha társtulajdonosok lehetnénk.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben