Füst miatt evakuálták a Danubius Hotel Bük szállodát

by Kassay Tamás

A csepregi és a szombathelyi tűzoltókat riasztották a büki Európa útra, a Danubius Hotelben keletkezett füsthöz, amely vasárnap este keletkezett a szálloda alagsorában.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint kisebb tűz miatt ideiglenesen el kellett hagyniuk a vendégeknek egy szállodát Bükön, az Európa úton. A 112 press információi szerint mintegy 240 vendéget menekítettek ki a szállodából. Amikor az egységek átvizsgálták az épületet, kiderült, hogy az alagsorban a biztosítéksor füstölt, ez aktiválta a biztonsági rendszert. A riasztási fokozatot visszaminősítették I-re, a balesetben senki nem sérült meg.

A Danubius Hotel Bük közleményt adott ki az eset nyomán:

A Danubius Hotel Bük egyik áramfogadójában az esti órákban füstöt észleltek, tűz a helyszínen nem keletkezett. A szálloda munkatársai a szállodalánc tűzvédelmi protokolljának megfelelően kiürítették a területet és értesítették a tűzoltókat. A kiérkezett tűzoltók a meghibásodás pontos okának feltárásáig a szállodát áramtalanították.
Ez idő alatt a szálloda vendégei és személyzete az épületen kívül várakoztak. A helyszíni tájékoztatás folyamatosan zajlott. A hiba elhárítását követően az áramellátást helyreállították, így a vendégek biztonságban visszatérhettek a szállodába.
A helyszínen megállapították, hogy a füst okát műszaki hiba okozta. Az eset során személyi sérülés nem történt.
Mind a szálloda tűzriasztó rendszere, mind pedig az ezekre az esetekre érvényes tűzvédelmi és biztonsági protokoll szabályzat jól működött.
Köszönjük munkatársaink és a tűzoltóság intézkedését, melynek során gyorsan és hatékonyan kezeltük a riasztást.
Vendégeink türelmét ezúton is köszönjük, a szálloda biztonsággal újra üzemel.

Március 22-én egy bükfürdői hotelt azért kellett kiüríteni, mert a szaunakőre került olaj füstölt. Legutóbb pedig a visegrádi Silvanus szálloda égett ki, az a hotel be is zárt, hogy újjáépítsék.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben