Felárat fizettet egy szálloda a zuhanyért, szétkapták a közösségi médiában

by Kassay Tamás

Plusz díjat számol fel a vendégeknek a második zuhanyzásért vagy fürdésért egy szálloda Kínában. A hotelben átlagosan 120.000 forintnyi jüanba kerül egy éjszaka, ezen felül fizettetnék ki az extra zuhanyozás/fürdőzés díját. A kritikákra reagálva a szálloda megvédte ezt a politikát, azt állítva, hogy a vízfogyasztás szabályozására és a vízellátás folyamatos biztosítására van szükség. – értesült a South China Morning Post.

Egy kínai szálloda heves visszhangot váltott ki a közösségi médiában, mivel szokatlan jelzést helyezett el a szobákban, amely szerint az extra zuhanyozásért vagy fürdésért extra díjat számolhatnak fel a vendégeknek. Az új, szokatlan szabályra akkor derült fény, amikor egy kínai nő, aki a szállodában szállt meg, meglepődve fedezte fel a plusz díjat hirdető táblácskát és nem restellte megosztni a tábla fényképét a közösségi médiában, ami meg is tette a hatását és széles körben kritikát váltott ki a szálloda árpolitikájával szemben.

A szálloda azonban megvédte a döntését. A hotel egyik munkatársa elmondta, hogy ezt az árpolitikát a vendégek vízfogyasztásának kezelése és a folyamatos vízellátás biztosítása érdekében vezették be, különösen a nyári szezonban. Bár a tábla már körülbelül egy hónapja ki volt függesztve, eddig még nem szabtak ki bírságot – tette hozzá, utalva arra, hogy a tábla inkább egyfajta önszabályozásra késztet, mintsem a bevételek növelését célozza.

fizetős zuhany extra díj
forrás: qq.com

A netezők a közösségi médiában fejezték ki véleményüket, sokan kérdéseket és aggodalmakat fogalmaztak meg az egyedi díjjal kapcsolatban. Az egyik felhasználó humorosan megkérdezte, hogy a szabályzat hogyan érvényesül olyankor, amikor két személy tartózkodik egy szobában, míg egy másik felhasználó azt kérdezte, hogy a szálloda a légkondicionáló használatáért is felszámítana-e díjat. (Tudjuk, hogy számos apartman esetében a klíma, a szauna, illetve a dézsa használata feláras idehaza is.)

Ez az eset csak egy példa a sok közül, és nem kell Kínáig menni, hogy ilyesmivel találkozzunk. 2023 év elején egy olaszországi család döbbent meg azon, hogy a szicíliai Palermo egyik éttermében 20 eurót számoltak fel azért, mert egy tortát felszeleteltettek 20 részre.

Az ilyen esetek egyre jobban rávilágítanak a vállalkozások és a vásárlók közötti számos különféle interakcióra, amelyek gyakran vitákhoz vezetnek. A viták oka az, hogy a díjak sokszor nem kellően átláthatók, illetve sok esetben nem méltányosak.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben