Gellért Szálló nyitás Danubius Hotel Gellért drón fotó

Újranyit az ikonikus Gellért Szálló, mai nevén Danubius Hotel Gellért

by Kassay Tamás

Budapest egyik jelképe, a Gellért Szálló néven közismertté vált, mára a Danubius Hotels kötelékébe tartozó Danubius Hotel Gellért 2021. június 14-től újra megnyitja szobáit a vendégek előtt. A szálloda megnyitásához csatlakozik a tágas teraszával hívogató Gellért Söröző.

A Danubius Hotels és az Ensana szállodalánc a különböző kategóriájú fővárosi szállodái megnyitásával egyre szélesebb vendégkörnek kínál pihenési lehetőséget, vidéki szállodáik közül pedig az összes egységet megnyitják júniusban.

A szálloda összefogásban a Gellért Fürdővel közös csomagajánlatokkal, rugalmas lemondási lehetőséggel, maximális biztonsággal várja vendégeit. A Gellért Söröző & Brasserie már a szállodai nyitás előtt is kitárja kapuit a gasztronómia iránt érdeklődők előtt, hiszen 2021. június 3. és 6. között a „Serfőző Biergarten” elnevezésű sörfesztiválra várja a látogatókat. A sörkóstolók mellett, sörrel készült ételekkel, klasszikus bajor fogásokkal is készülnek.

Gellért Szálló nyitás Danubius Hotel Gellért Ensana
Ha érdekelnek a szállás vélemények, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.

„A Danubius Hotel Gellért az ikonikus környezet és az egyedülálló fürdő mellett, mindig is híres volt a programjairól, fesztiváljairól. A szálloda a 2020-as nyári szezonban is igen keresett volt. A tavaly nyári pozitív tapasztalatok alapján arra számítunk, hogy a patinás szálloda hírneve és a fürdő elérhetősége kellő vonzerőt jelent majd a belföldi utazók számára idén is. Bízunk a határnyitásban és a nemzetközi sportesemények iránti érdeklődésben, így várjuk a nemzetközi kereslet élénkülését is”

– mondta el Liptai Judit, a Danubius Hotels értékesítési és marketing igazgatója.

Azt hozzáteszem Spabook részről, hogy kevesen tudják, de a szálloda és a fürdő két teljesen külön jogi egység, ugyanis a szálloda a Danubius Hotels fennhatósága, míg a Gellért fürdő a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt. tulajdona, és egymástól függetlenül működnek.

A Danubius Hotels szállodái közül már fogadja a vendégeket:

  • a győri Danubius Hotel Rába,
  • a budapesti Danubius Hotel Helia és
  • a Radisson Blu Béke
  • a győri Danubius Hotel Bük,
  • a balatonfüredi Danubius Hotel Marina, valamint
  • az Ensana Thermal Hévíz és
  • Ensana Thermal Sárvár.

A Danubius Hotel Erzsébet és az Ensana Thermal Margitsziget június 1-től nyitotta újra szobáit meg, míg az elegáns Hilton Budapest a világörökséghez tartozó Budai Várnegyed szívében június 14-től várja a Budapestre látogatókat.

További szállodanyitásokat terveznek júniusban:

  • június 10-től a balatonfüredi Danubius Hotel Annabella,
  • június 18-tól pedig már az all inclusive hévízi Ensana Thermal Aqua is várja feltöltődni vágyó vendégeit.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben