Képeken a legújabb budapesti szálloda: Hampton by Hilton Budapest City Centre

by Kassay Tamás

Megnyitotta szobáit a Hampton by Hilton Budapest City Centre a VI. kerületi Terézvárosban, ezzel új márka lépett a magyar szállodapiacra. A Hampton by Hilton első magyarországi szállodáját sajtótájékoztató keretében adták át szeptember 12-én, kedden.

Hampton by Hilton Budapest City Centre

A hatemeletes szálloda 219 szobával (amelyek közül 4 akadálymentes) nagy hotelnek számít Budapesten. Az ingatlan tulajdonosa a Long Bridge Dessewffy utca Kft., üzemeltetője a Hilton. A zöldmezős beruházással megvalósult háromcsillagos szálloda fejlesztésének költségét üzleti titokként kezelik. – közölte az MTI.

Siklósi Anita szállodaigazgató elmondta, hogy 2023-ban átlagosan 65-70 százalékos foglaltsággal számolnak. Jelenleg 60 százalékos a szálloda foglaltsága.

A szállodaigazgatótól azt is megtudtuk, hogy Budapest népszerű a külföldi, és tengerentúli turisták között, akik átlagosan 3 napra foglalnak a Hampton by Hilton Budapest City Centre-ben. Az egyéni vendégek kétharmada amerikai, és növekszik a távol keletiek aránya is.

A Hilton 22 különböző szállodamárkával rendelkezik, közöttük a Hampton by Hilton középkategóriásnak számít.

A Hilton szállodalánc 123 országban közel 7300 ingatlannal és több mint 1,1 millió szobával rendelkezik világszerte, közülük több, mint 2900 egység Hampton by Hilton zászló alatt fut.

Spabook vélemény: Érdekes megfigyelni azt, hogy a márkának mekkora ereje van, hiszen tegyük a szívünkre a kezünket:

ha meghalljuk azt, hogy Hilton, akkor azonnal luxusra gondolunk, pedig mint az iménti adatokból is látszik, a Hilton lánchoz tartozó szállodák 40 százaléka kapásból „csupán” 3 csillagos besorolásba tartozik. Érdemes tehát a márkákkal tisztában lenni, hogy mindenki olyan szállást tudjon foglalni, amilyenre valójában vágyik és amit megengedhet magának.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben