Helikon Keszthely

Esti fényjáték a felújított balatoni szállodán: videón a Hotel Helikon Keszthely új köntösben

by Kassay Tamás

Felújítása után is meghatározza a keszthelyi partszakaszt a Hotel Helikon, amely az új belső mellett friss, modern köntöst is magára öltött. A szálloda szerves része a balatoni látképnek, homlokzata pedig éjszaka is különleges látványt nyújt.

Szeptemberben nyitotta meg szobáit a felújított Hotel Helikon. A munkálatok szerencsére a külső homlokzatra is kiterjedtek, így a balatoni látképhez 1971-es megnyitása óta tartozó épület méltóképpen jelenik meg a vízparton.

„Nagyon örülünk neki, mert már nagyon ráfért a felújítás. Elég régen zárva volt, meg már az állapota sem felelt meg a mai kornak. – Sokat jártunk ide, nem mindig szállodás vendégként, hanem utcáról mentünk be az uszodába, illetve a tekepályára. Az is egy nagyon jó szórakozás volt. Reméljük, hogy újra meg tudjuk tenni, hogy be tudunk menni, legalábbis a wellness részlegébe”

– mondta a parton sétáló Tikász Sándor és felesége.

Tolnay Lajos építész keze munkáját dicséri az eredeti épületen az, hogy minden szoba a Balatonra néz, de úgy, hogy nem lehet belátni a szomszéd erkélyére. A szállodából csigalépcső vezet egy mesterséges szigetre, amely privát strandként funkcionál a szállóvendégek számára, ezzel pedig az épület előtti partszakasz nyilvános lehet bárki részére.

„Én úgy gondolom, hogy jól sikerült. Kapott egy új frizurát az épület. Új látványmegoldások születtek az éjszakai megvilágítással. Fellélegzett a ház, új lett, nincs vele semmiféle problémám személy szerint. Én úgy gondolom, hogy ráfért már ez a felújítás az épületre” 

– vélekedik Kerner Gábor építész – műemlékvédelmi szakmérnök, a Keszthelyi Városvédő Egyesület elnöke.

Keszthely vízparti látképe jelentős átalakuláson megy keresztül. A Keszthelyi Városvédő Egyesület elnöke szerencsésnek tartja, hogy nem azzal a léptékkel épülnek az új épületek, mint annak idején a Helikon, visszavették a szinteket. A hotelnek ez jót is tesz, mert megszűnik a magányossága és a környezete is rendeződik.

A Helikon Hotel Keszthely homlokzatán minden éjszaka fényjáték fogadja az arra járókat.

A piros, fehér, zöld csíkok mellett a szivárvány több árnyalata jelenik meg, akár a teljes homlokzaton. A színek a vízen vagy épp a jégpáncélon tükröződnek. A Helikon nem csak éjszaka csalja oda a tekintetet. A csillogó vakolatnak köszönhetően – különösen a nap alacsony állásánál – szinte szikrázik az épület – a Keszthelyi TV híradása szerint.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben