A Hilton 2000 szállodájában telepíti a Tesla következő generációs elektromos járműtöltőit

by Polisor Bettina

Észak-Amerikában 2000 szállodában, ingatlanonként legalább hat elektromos járműtöltőt tervez telepíteni a Hilton, az eszközöket pedig a Teslától vásárolja meg. Ha a tervezett mennyiség telepítése megvalósul, a Hilton több elektromos járműtöltővel fog rendelkezni, mint bármely más amerikai székhelyű szállodai csoport – írja a Skift.

A Hilton és a Tesla együttműködése stratégiaváltásra fogja ösztönözni a szállodai versenytársakat

„Részben azért tesszük ezt, hogy segítsünk az utazóknak túllépni a hatótávolságtól való félelmükön. Ha tudnám, hogy van egy hely, ahol töltés alatt megszállhatok, sokkal nyugodtabban terveznék meg egy hosszú távú autós utat.”

– mondta Matt Schuyler, a Hilton márkaigazgatója.

Újdonság, hogy a Hilton akár 20 000 Tesla Universal Wall Connector-t telepít – egy olyan terméket, amelyet arra terveztek, hogy zökkenőmentesen töltse bármely észak-amerikai elektromos járművet, nem csak a Tesla márkájúakat.

A Hilton 2015 óta telepít elektromos járműtöltőket – az Egyesült Államokban körülbelül 1148 szállodában van legalább egy, világszerte pedig összesen 1850 db – az eszközök azonban csak bizonyos járműmodellekkel voltak kompatibilisek, eddig.

A Tesla elektromos járműtöltőinek telepítése jövőre kezdődik

A Hilton ugyan még nem választotta ki az érintett szállodákat, viszont együttműködik az autógyártóval, hogy kölcsönösen elfogadható helyszíneket találjanak. Az olyan piacok, mint például Kalifornia (ahol az idén az új járművek eladásának nagyjából egynegyede volt elektromos), várhatóan elsőbbséget élveznek majd.

A Hilton arra számít, hogy a töltőket főként a szállodai vendégek fogják éjszakára használni, bár egyes szálláshelyek engedélyezhetik a nem vendégek számára is a töltők használatát, ha azok a felszíni parkolókban lesznek elhelyezve.

„A töltési árak változhatnak, de összhangban lesznek a környéken található többi Tesla-töltővel, és a Tesla határozza meg őket a megállapodás keretében. A telepítést követően a felhasználóknak le kell majd tölteniük a Tesla-alkalmazást a foglaláshoz, a fizetéshez és a töltéshez”.

– mondta egy szóvivő.

Az amerikaiak eddig több mint 4 millió elektromos járművet vásároltak a Hilton pedig reagál a keresletre

Hilton Tesla töltő telepítés
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Idén a Hilton weboldalán jelentősen nőtt a keresőeszközben az elektromos járműtöltő szűrőt használók által eltöltött vendégéjszakák száma. A konkurencia csekély, hiszen egy 17 000 szállodát vizsgáló felmérés szerint csak minden negyedik szálloda kínál elektromos járműtöltési lehetőséget.

Például a Marriott összes szállodájából nagyjából 80 Hotel rendelkezik legalább néhány töltőállomással az Egyesült Államokban. A Hyatt több száz töltőállomással rendelkezik, de ezeket nem teszi elérhetővé a weboldalán található kereső funkcióval, a Choice Cambria márka összes szállodája pedig egyelőre csak tervezi, hogy a következő egy éven belül töltőállomásokkal bővíti a kínálatát.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben