Hong Kong Intercontinental panoráma

Panoráma a Sárkányok szemével – Hong Kong InterContinental hotel

by Waterfan

Ha létezik mellbevágó hely ezen a bolygón, akkor az InterContinental Hong Kong szálloda elhelyezkedése a Victoria Kikötőben megkaphatja érte a pecsétes elismerést. A látvány több, mint mesés és intravénásan adja át Hong Kong esszenciáját. Egyszerűen tökéletes!


***English version here***

Hong Kong látnivalói: sokkal több, mint gondolnád

Hong Kong az úgynevezett high-end világ egyik megbecsült ékköve a lélegzetelállító építészetével, közlekedési hálózatával, legyen az tömegközlekedés vagy közút, hogy a gazdasági erejét már éppen csak megemlítsem. A 7 milliós metropolisznak több városrésze van, a rövidebb időre érkező látogatók általában Kowloon és Hong Kong Island nevű központi szigetén szoktak megfordulni. Aki tengerpartozni és szörfözni is szeretne, annak érdemes több, mint 1 hétre érkezni, bőven lesz mit csinálni.

Hong Kong szigeten lenni azt jelenti, hogy az ember a világ egyik legeslegjobb helyén van, de még ennél is szerencsésebb az, akinek alkalma nyílik mindezt a túlpartról látni és megtapasztalni Hong Kong látképét a Kowloon városrész egyedülálló pontjáról, amit történetesen az InterContinental szálloda foglal el. Az 5 csillagos hotelben egy család 2 teljes évre kibérelte az elnöki lakosztályt. Hihetetlen, igaz? Nekem is az volt, különösen az, hogy a marketing igazgató személyesen vezetett körbe a hotel minden lakosztályán és közben mesélt turizmusról, építészetről, sárkányokról, és az életéről. Megosztom most Veletek, amit ebből meg lehet és előre is köszi, ha Ti is megosztjátok másokkal ezt a nem mindennapi helyet és kalandot.

A szálloda víz alatti pilonokra épült, méghozzá a Kowloon városrész egy stratégiailag fontos pontján, a Victoria Harbour (kikötő) szélén. A kínai legenda úgy tartja, hogy Kowloon 9 sárkánya minden reggel lejön a hegyekből, hogy megfürödjenek az öbölben és hogy igyanak a Victoria Harbour vizéből. (Kowloon tulajdonképpen 9 sárkányt jelent kínaiul.) Az épület számára kiválasztott hely blokkolta volna a sárkányok útját, így negatív „Chi” (energia) áramlást eredményezett volna. Ezért a tervezés során elsődleges fontosságú volt a következő óvintézkedések megtétele, amelyek biztosítják az ingatlan jó Feng Shuiját és jólétét az 1980-as megnyitása óta.

Először is, a bejáratnál található szökőkút egy gyöngyöt formáz, amely a gazdagság szimbóluma és a szálloda bejáratához csábítja a kilenc sárkányt. A sárkányok ezután könnyedén átsiklanak a hotel üvegajtós bejáratán. (A sárkányok természetesen átjárnak az üvegen!) Ezt követően fenségesen áthaladnak az előcsarnokban az expanzív üvegablakokhoz, hogy fürdőkádnak használják a kikötőt.

InterContinental Hong Kong

Az InterContinental Hongkong egyike volt az első szállodáknak, amelyekben sziget jellegű recepciót alakítottak ki. Ez a megoldás lehetővé tette, hogy a „kilenc sárkány” lepakolhassa értékeit, mielőtt az előtéren és az üvegfalon áthaladva vízbe merült volna. Ez a speciálisan kialakított útvonal biztosította a szálloda számára azt, hogy továbbra is jó „feng shui”-val rendelkezzen.

Az ügyvezetői lakosztályból festői a kilátás, ahogyan a fenti képen látható. Ez pontosan ugyanaz, amit a sárkányok látnak reggelente. A dekoráció meleg, hívogató és hosszas maradásra csábító. El tudnék itt lenni, dolgozni, írni az úti beszámolókat, vagy a szállodai elemzéseket. Nagyon szerettem azt, hogy friss, élő virágok tették természetessé a szobát, már már a dzsungelt képzeltem oda gekkókkal. Az elnöki lakosztály privát irodája a kilenc sárkány szobrának otthona is egyben. Ebben a szobában dolgozni egyet jelent a sikerrel és a valódi elismeréssel. Le is fotóztam a szállodaigazgató személyes aláírásával ellátott üdvözlő levelet az asztalon.

Az elnöki lakosztály nappalija finoman szólva, más szóval meglehetősen tágas a saját galéria szintjével és a térérzetet tovább növelő üveg korlátaival. Harmóniában a sárkányok szükségleteivel, természetesen!
Az élet sanyarúan napfényes oldalát élvezhetik mindazok a szerencsés vendégek, akik akár csak 1 napot is eltölthetnek ebben a hatalmas lakosztályban és van alkalmuk helyet foglalni a kanapén, szemben az üvegfalakkal és a lélegzetelállító, totális panorámával Hong Kong Island-re. Az elnöki lakosztály és a vele járó szolgáltatások annyira lenyűgöztek egy családot, hogy konkrétan kibérelték 2 teljes évre az egészet. Mennyibe kerül itt egyetlen éjszaka? Dátumfüggő, de itt megnézheted, pontosabban azt, hogy az átlagos szobák mennyibe kerülnek, ugyanis a lakosztályok díjszabása már egyedi ajánlattól függően változik.

A fenti képen látható az elnöki lakosztály látványos, belsőépítészeti remekléssel megalkotott nappalija. A lakosztályhoz tartozik még egy saját infinity pool, magyarul végtelenített, feszített víztükrű medence is, ami ennek a cikknek a nyitóképeként is szolgál.

Az érdekes becenévre hallgató, úgynevezett Terrace Suite, azaz terasz lakosztály nagyon népszerű a friss házasok körében, akik előszeretettel töltenek itt néhány napot a mézes heteikből. Valószínűleg nem a privát Jacuzzi miatt, amivel rendelkezik, de vélhetően az sem árt azért, hogy jár hozzá. Igazából, elég nagy bajban lehetnek a friss házas elnökök, hogy most akkor melyik lakosztályt is válasszák a nászutast, vagy az elnökit? Még jó, hogy aktuálisan nem állok ilyen dilemmák előtt!

A sok esőtől, párás klímától burjánzóan zöldek a növények, igazi, jó húsos leveleik valósággal árasztják az életerőt. Ez is saját használatú medence, csak a nászutas lakosztály vendégei számára.

Vízsugaras masszázs akad a márványburkolatú fürdőszobában is.  Feledhetetlen pillanatokat tartogat a vendégek számára a központi szigetre néző fürdőkádban ücsörgés, vagy éppen az ablakban zuhanyozás. Igen, kifelé mindent látni a zuhanyzóból, aminek a hátsó fala teli ablak az öböl irányába, de befelé nem lát senki, mert közelstávol csak az elúszó hajók, vagy a túlparti sziget az, ahonnan tekintetek irányulhatnak befelé. De azok kellően messze vannak.

A fő fürdőszoba érdekes belsőépítészeti megoldásokkal rendelkezik. Különleges megoldás a központban elhelyezett mosdókagylók, amiket rengeteg tükörrel vettek körbe. Külön van férfi, illetve női mosdókagyló, és pipere sarok, ahol a párok egymás zavarása nélkül, békességben, stresszmentesen készülhetnek el az esti színházhoz, vacsorához, kultúrális programhoz, méghozzá így jó eséllyel időben. Magától értetődőnek tűnik, de higyjétek el nekem, hogy nagy gondosságot igényel a pipere cikkek bekészítése. Itt ebben nem volt hiba, és nem csak azért, mert a legjobbak legjobbjait adják a vendégeknek, hanem valóban más-más kellékek vannak a férfi, illetve a női oldalon. Utóbbiaknál alap a Chanel No.5 bekészítés.

A szálloda sokféle szálláslehetőséget kínál a világklasszis lakosztályok mellett, így földi halandóként is van esély itt vendégeskedni. A spa részlegüket I-Spa márkanév alatt futtatják, ez a külön részleg egyszerűen más világ a szállodán belül is és maga a csoda. A fényűző, tágas, privát wellness-szobák mindegyike saját szaunával, gőzkabinnal, Jakuzzival rendelkezik, ezekben tartják a masszázskezeléseket is.

A hőmérséklet, a fények és a pihentető hangok tökéletes egyensúlyban vannak és nyugalmat sugároznak. Az anyagok a legmagasabb minőséget képviselik, nézd a csillogást a képen. A friss orchideavirágok egyszerűen pusztán már a megjelenésükkel boldoggá és nyugodtabbá tettek. Különösen, hogy nagy heppem a friss virág és erősen negatívan értékelem, ha valahol művirág díszítéssel találkozom.

A kezelések egy étteremhez hasonló módon választhatók ki az I-Spa menüből, mint például egy jó étteremben. (2017-ben az év első osztályú éttermében változás történt.) Az Alain Ducasse vezényletével működő SPOON 2017. január 1-jén zárt be, hogy új utakat és új identitást engedjen az étterem számára: Rech néven, Alain Ducasse chéf elgondolásai alapján. Az egyik leghíresebb, tenger gyümölcseit kínáló párizsi étterem 2017 február közepén debütált nemzetközi terepen, éppen itt, a szálloda újragondolt éttermében.

Az ételeket nem próbáltam ki, éppen több napnyi túrázásból érkeztem ide, nagyon komoly fizikai igénybevétel után. Nem lenne nagy találóskérdés, hogy hol kötöttem ki a fotózás után. Természetesen egy teljes testmasszázson, amit a menüben „Signature Chi Balancing Massage” néven lehet megtalálni. Ez egy 90 perces kezelés, 1580 HKD áron fut, ami nagyjából 55-60 ezer forint. Nem is az az érdekes, hogy én utána mennyire feltöltődve folytattam a sétámat a városban, hanem maga az élmény és annak a folyamata, a körítés, a szolgáltatás minősége.

A SPA területen külön kis recepció fogadott, ahol a nagyon kedves és nagyon profi csapat maximális odafigyeléssel törődött vele a belépés első pillanatától kezdve égeszen addig, amíg a végén kifelé át nem léptem a küszöböt. Különböző teákat szolgáltak fel masszázs előtt, illetve masszázs után is. (Helyek idehaza, figyelem!) Személyes kedvencem a gyömbér tea lett, azóta is előszeretettel fogyasztom itthon is, bár nekem nem sikerül olyan kiegyensúlyozottra, mint amit ott kóstolhattam. A jázmin tea szintén maradandóan jó élményt adott, mit írhatnék róla? Egyszerűen, amikor valami olyan, amilyennek lennie kell, csak egy picivel jobb és pont akkor, amikor jólesik és pont úgy, ahogyan emlékezetes élményt tud nyújtani. Minimális a költsége, felbecsülhetetlen az üzleti hatása. Itt az én példám, amíg élek, ezt fogom mesélni, annyira rendben volt az egész.
Kezelés előtt az első teázás során kell kitölteni az állapotfelmérő nyomtatványt. A szobába belépve kellemes zene fogad, 2 üveg ingyenes ásványvíz és friss orchidea virágok díszítik a törölközőket. Pár perc átöltözési, pontosabban vetkőzési idő után érkezik a masszőr és indulhat a 90 perces számláló.

Ha valakinek több ideje van, akkor egész napos I-Spa programra is befizethet, ami a kiválasztott spa kezelés mellett 3 fogásos „ihealth” ebédet is tartalmaz, amit az úgynevezett Pool Terrace asztalainál szolgálnak fel. Ezek a csomagok bárki számára elérhetőek, nem kell szállóvendégnek lenni hozzá, és az ebéd mellett biztosítják a belépést a fitness központba, valamint a kinti úszómedencéhez is. Ezek a területek máskülönben csak a szállóvendégek számára érhetőek el.

Picit hátrébb van egy nagyobbfajta úszómedence is, amiben jobbára nem sportolnak, hanem ücsörögnek a vendégek, de én be sem tettem oda a lábam, hanem inkább az üvegfalú infinity poolból videoztam szemeimmel a festői kilátást.

Ennek az érdekes medence rendszernek 3 része van, eltérő hőmérsékletű vízzel. A hideg, langyos, valamint meleg vizeket mozaik és üvegfalak választják el egymástól. Számomra az volt a felfoghatatlan, hogy az üveg falak kristálytiszták voltak, mindenütt. Előszeretettel vizslatom a legapróbb részletekig a tisztaságot mindenütt, és általában találok is javítani valót, de itt, akkor hiába kutattam egy kis vízkő vagy paca után, nem találtam semmit. Őszintén azt kell, hogy mondjam, ez igazán lenyűgöző munka az üzemeltető csapat részéről, irtó nehéz fenntartani a tisztaságnak ezt a fokát!

Miután kellően kiáztam magam és cuccoltam át a másik neves szállodába, elmentem lezuhanyozni a kerti zuhanyhoz. Közeledve kerestem a szememmel, hogy vajon hol kell kinyitni, de sehol nem találtam csapot. Végül meglepően működött, elsőre nem számítottam rá. Mozgásérzékelős ugyanis! Az érzékelők a sötét gránit kövekben vannak elrejtve, és ahogy beléptem, a víz automatikusan elkezdett csobogni odafentről.

Ha már alkalmam nyílt rá és ennyire imádtam ott a teákat, akkor gondoltam, hogy még elfogyasztom itt az angolszász országokban hagyományos 5 órai teát, mielőtt elköszönök a város egyik legkülönlegesebb és legegyedibb kilátását biztosító helytől. A kiülős teraszt természetesen a Feng Shui szellemében alakították ki a medencék körül.

Távozásom előtt kifejeztem hálámat és köszönetemet a személyzet felé és közben elfogott valami nagyon erős érzés. Olyan érzés, ami azt mondja belül, hogy:

egy napon még visszatérek ide„! 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben