Megveszi és felújítja a Körszállót a Market Asset Management Zrt.

by Polisor Bettina

Megállapodást kötött a Hotel Budapest – ismertebb nevén Körszálló – megvásárlásáról a Market Asset Management Zrt. a Danubius Hotels Zrt.-vel. – közölte a szállodalánc az MTI-vel pénteken.

A Hotel Budapest világjárvány miatt tartott üzemszünete után, 2021 szeptemberétől bérbe adták a szállodát

A bérbevevő, Hotel & More Szállodák Zrt. azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működteti a hotelt. A szállodát a tulajdonosváltást követően a Hotel & More továbbra is üzemelteti. A Danubius Hotels Zrt. a bérbeadás óta a Körszállóban nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti.

A vételárat a felek nem közölték, jelezték viszont, hogy az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója a közleményben úgy tájékoztatott, hogy fő fókuszuk az általuk működtetett szállodák megújítása és fejlesztése. Szállodáik korszerűsítésére 2023-ban 5 milliárd forintot, az idén pedig ennek közel a kétszeresét fordítják a terveik szerint.

Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat célja magas minőségű ingatlanok létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. A Körszálló épülete esetében is magas hozzáadott értékű beruházást terveznek, amelynek részletei még kidolgozás alatt állnak.

A Danubius Hotels tulajdonosa az angol CP Holdings Ltd., amelynek szállodaipari érdekeltsége Európa 6 országában van jelen. 2019-től a városi szállodák a Danubius Hotels, míg a gyógy- és wellness szállodák, az Ensana márkák köré szerveződnek.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben