hotel Flamenco kollégium Mathias Corvinus MCC bérlet bérlés

Kollégium lesz a 4 csillagos Hotel Flamenco

by Waterfan

A Danubius Hotels lánchoz tartozó Hotel Flamenco legalább 4 évre – hosszú távú bérlet keretein belül – a Mathias Corvinus Collegium (MCC) használatába kerül. Az MCC hallgatói kollégiumként, közösségi térként, rendezvényhelyszínként és irodaként fogja használni a legendás budai szálloda épületét.

Az ügylet hátterében elsősorban nem a pandémia áll, bár kétségkívül megkönnyítette annak létrejöttét.

hotel Flamenco kollégium Mathias Corvinus MCC bérlet bérlés wellness
fotó: Danubius Hotels

A Matthias Corvinus Collegium (MCC) bérbe veszi a Danubius Hotel Flamenco épületét

Az MCC budapesti központja 2001 óta a Somlói út 49–53. szám alatti címen található, ám az MCC 2020 decemberében nyílt építészeti tervpályázatot írt ki egy új budapesti épületegyüttes megtervezésére a Somlói úton, mert a jelenleg használt épületek alkalmatlanok az MCC hosszú távú szakmai céljainak megvalósításához. A bontási és építkezési munkálatok idején az MCC el kell, hogy költözzön a Somlói útról, a leginkább költséghatékony mód, ha ezidő alatt bérel egy épületet.

Néhány napja elindult a Turizmus hírek csoport, csatlakozz, ha érdekel a turizmus világa.

A bérlés során lényeges szempont volt, hogy az MCC jelenlegi központjához közel legyen az ideiglenes ingatlan, így esett a választás a Danubius Hotel Flamenco épületére. A közlemény szerint a Tas vezér utcai épület lesz a következő években az MCC budapesti központja, amelyben hallgatói kollégium, közösségi tér, rendezvényhelyszín és iroda funkciókkal fog működni az eddig 4 csillagos szálloda.

A pandémia miatt a nemzetközi turizmus várhatóan lassan áll csak helyre, ennek figyelembevételével határoztak az épület bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról

-idézte Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatójának szavait a Turizmus.Com

A Flamenco szálloda munkatársainak szaktudására a jövőben is számítanak a Danubius Hotels más szállodáiban.

A bérleti szerződés 4 évre szól, amely további 1+1 évre (azaz maxiumum 6 évre) meghosszabbítható. A 355 szobás Flamenco hotel átadása már megkezdődött, az új funkciónak megfelelő átalakításokat az MCC a saját igényei szerint fogja elvégezni. A Hotel Flamenco egyébiránt híres volt a bőséges konferenciakapacitásáról és az akár 500 fő kapacitású konferenciaterméről.

A Matthias Corvinus Collegium dióhéjban

Az MCC egyedülálló tehetséggondozási programot kínál a fiataloknak, amelynek központi eleme a kiscsoportos, az egyéni fejlesztést előtérbe helyező oktatás, valamint a diákok igényeit figyelembe vevő hatékony közösségépítés és közösségszervezés. E célok megvalósításához kell igazodnia az MCC működésének otthont adó épületeknek is.

Az MCC képzései 2021-ben tizenhét, a következő 5 évben pedig összesen 35 településen válnak elérhetővé a magyar fiatalok számára az általános iskolás kortól az egyetem befejezéséig, sőt, azon túlnyúlóan is. A szakmai és infrastrukturális fejlesztéseket követően 3500 általános iskolás, 4000 középiskolás, 1500 egyetemista és 500 további fiatal, vagyis közel 10 000 magyar diák vehet részt az intézmény nemzetközi szintű programjaiban. – áll az MCC oldalán.

Amikor majd évek múltán a Hotel Flamenco ismét szállodaként fog funkcionálni, arról ismét beszámolok.

Érdekelnek az utazáshoz, turizmushoz kapcsolódó hiteles hírek? Akkor Neked szól és szeretettel vár a Turizmus hírek csoport, amely egy új kezdeményezés keretében indult néhány nappal ezelőtt.

Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben