Hotel Galantha Esterhazy Budgenland

4 csillagos hotel nyílt a burgenlandi kastélynegyedben

by Kassay Tamás

Az osztrák fővárostól 50 kilométerre fekvő kismartoni kastélynegyedben szeptember 1-jén megkezdte próbaüzemét a Hotel Galántha. A szálloda 22 hónap alatt épült fel – jelentette be közleményben a szálloda. Az Esterházy-kastélytól, a Várnegyedtől és a történelmi belvárostól csupán egy kőhajításnyira található eisenstadti Hotel Galántha új hangsúlyokat állít a kulturális turizmusban.

120 szoba, ezen belül 3 lakosztály, a szabadtéri és fedett terekkel rendelkező Paulgarten étterem, szeminárium- és rendezvénytermek, valamint wellnessrészleg áll a vendégek rendelkezésére az új házban. A napjainkban különösen kedvelt kiülős lehetőség, a tetőterasz itt is helyet kapott és a The Top elnevezésű bár formájában fogadja a szálloda lakóit, valamint külsős vendégeket is.

Két főre, reggelivel 159 euróba kerül egy éjszaka a hotelben.

A Hotel Galantha burgenlandi épületét osztrák szakemberek álmodták meg.

Az épületkomplexum tervezését a Hohensinn Tervezőiroda Graz végezte, a belsőépítészeti megoldásokért a bécsi BMW Architekten iroda felel.

A Hotel Galanthát, 60 lakást, valamint 3000 négyzetméteren elterülő irodahelyiséget is magában foglaló multifunkciós épületkomplexum 60 millió eurós beruházásból valósult meg.

A Wirtschaftsagentur Burgenland 3,5 Millió eurós támogatással segítette a beruházást a Turisztikai és szabadidős gazdaságfejlesztés című pályázat keretein belül.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben