Új egységekkel bővült a Kapolcsi Sziklák prémium szálláshelye

by Kassay Tamás

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Kapolcsi Sziklák két új egységét, amelyek Szikla Grand névre hallgatnak. Az egyedi építészeti alkotások szoborszerű szobáknak adnak helyet a Balaton-felvidéken. A helyszínről jelentjük:

A Balaton-felvidék kapolcsi térsége az utóbbi évtizedben számtalan kulturális megmozdulásnak adott otthont. Ebben a kulturálisan aktív térségben aktív szereplőként van jelent az egyedi kabinházairól és alkotófesztiváljáról is ismert Hello Wood építésziroda is, amely régóta tevékenykedik már itt, rendszeresen szerveznek oktatási programokat és fesztiválokat is.

Először 2011-ben szerveztek itt építőtábort, a közelmúlt kapcsán pedig elegendő, ha csupán a Hello Wood tavalyi évben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezésére és támogatásával megvalósult három legnagyobb projektjére gondolnunk:

  • Kráter Fesztivál – amely idén már hagyományteremtő módon kerül megrendezésre.
  • Builder Summit, amit többen Európa egyik legkülönlegesebb építőtáborának tartanak.
  • Közösségek kertje nevet viselő installáció, amely a VEB2023 programban résztvevő minden település számára egy-egy facsemetével beültetett, egyedi növényládával állít emléket.

A Kapcsolcsi Sziklák díjnyertes kabin szállásokkal vár

A Kapolcsi Sziklák számos 11 nemzetközi design díjjal büszkélkedhet különleges design kabinjai miatt. A prémium minőségű, infraszaunával és Jacuzzical rendelkező kabinok a Vigántpetend melletti, elvarázsolt Csóromföldén épültek fel, figyelembe véve a természeti értékeket, inspirálódva a mezők és dombok alkotta táj organikus formáiból.

Az eddigi épületek mellett 2 új Szikla Grand kabin nyitotta meg szobáit a vendégek számára. Az új egységek megalkotásakor mind az építészek, mind a belsőépítészek figyelembe vették az addigi tapasztalatokat és számos újítást alkalmaztak. Az új kabinok további extrái hozzájárulnak a vendégélmény növeléséhez.

A kapolcsi kabinok kapcsolatot teremtenek a természetes és az épített környezet között.

“Tervezési és kivitelezési munkánkat emberközpontú szemlélet jellemzi, amit az üzemeltetés kapcsán is előtérbe helyezünk. A Kapolcsi Sziklák faházainak tervezésekor az volt a fő célunk, hogy olyan kabinokat hozzunk létre, amelyek teljesen beleolvadnak a természetbe. Házainkat a sziklák formái ihlették, így az itt tartózkodás alatt még inkább összhangba kerülhetnek a természettel a vendégeink.“

Az új konstrukció mentén épült kabinok első ránézésre is grandiózusak társaikhoz mérten. Ez annak köszönhető, hogy a két Grand Szikla főépületének meghosszabbításaként mindkettő mellé épült egy wellnes pavilon. Így a privát jakuzzit most egy még természetközelibb megoldásban élvezhetik a vendégek. A prémium életérzés jegyében a kabinok külső borítása sötétebb, szinte fekete, amit egyedül egy nagyobb összefüggő üvegfelület tör meg, ami a páratlan panorámát biztosítja. A belső terek tágasabbak és tükrözve a külső borítást, az enteriőrt is a sötét színek és az üvegfelületek jellemzik.

A Hello Wood Resorts nem titkolt célja a terjeszkedés

A Hello Wood Resorts nem titkolt célja, hogy növelje a környék egész éves látogatottságát és a belföldi turizmus szervezésében szerves szerepet vállaljon. Archipreneur cégként azonban hosszútávú terveik ennél is strukturáltabbak: a regionális terjeszkedés mellett Közép-Európa felé szeretnének nyitni.

Beszállítóként már eddig is terveztek és építettek hasonló design kabinokat számos külföldi országba, ottani megrendelők részére. Izgalmas irány lehet, ha a hazai terjeszkedési tapasztalatok nyomán esetleg saját, nemzetközi szállásszolgáltatási üzletágat fejlesztenek.

Érdekesség, hogy a Kapolcsi Sziklák szálláshelyét a közelmúltban saját üzemeltetésbe vették és immáron házon belül oldják meg azt. Terveikkel kapcsolatban a helyszínen azt tudtam meg, hogy kiemelten fontosnak tartják a minőségérzet fokozását, és még nagyobb hangsúlyt fordítanak a helyi termelőktől származó kiváló minőségű alapanyagok és ételek felszolgálására.

Ha erre a gyönyörű környékre utazunk a Hello Wood korábbi installációinak végig járása akár egy extra programpontot is nyújthat a kirándulásunk során. Ebből is érezhető, hogy mikor megszületett a Hello Wood Resorts gondolata, a cég már organikusan szervezett és felépített jelenlétét kívánta erősíteni a térségben.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben