magyar hotel nyílt Szerbiában Hotel Queen Újvidék Novi Sad

Magyar hotel nyílt Szerbiában

by Kassay Tamás

A szerbiai Újvidéken ünnepélyes keretek között megnyitotta szobáit ma a Hotel Queen szálloda, amely a Prosperitati Alapítvány idegenforgalmi támogatásrendszerének keretében valósult meg közel 400 millió forintból. – tudósított róla a Magyar Szó Online.

Magyar Levente külgazdasági és külügyminisztériumi miniszterhelyettes arról beszélt a helyszínen, hogy az Európában tapasztalható válság ellenére is folytatódnak majd az anyaországgal közösen megvalósított beruházások, a magyar kormány nem tervezi „behúzni a kéziféket”, hisznek az elképzelések kivitelezésének sikerében. Elismerően szólt arról a nagy családi erőfeszítésről, amely e projekt létrehozása mögött áll.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt mondta, hogy, dübörgő sikerességre ítéltetett ez a vállalkozás, és jelentős eredménynek számít az, hogy magyar szálloda nyílhatott meg Újvidék központjában.

Nagy Sándor tulajdonos megnyitóbeszédében köszönetet mondott idősebb lányának, Veronikának az elképzelésért és a kivitelezés érdekében megtett munkájáért.

Az újvidéki Hotel Queen 2 év alatt készült el, a beruházást a Prosperitati Alapítvány 43 millió dinár (~150 millió forint) vissza nem térítendő támogatással segítette. A finanszírozás maradék része a ProCredit Bank hiteléből és tőkeerős cégek támogatásából történt.

Az eseményről készült fotógaléria ide kattintva tekinthető meg.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben