Újabb 4 magyar hotel kapott Michelin Guide ajánlást, már 25 kiváló helyen pihenhetsz

by Kassay Tamás

A júniusi 4 új minősítéssel együtt már 25 magyar szálláshely kapott MICHELIN Guide ajánlást. A világ vezető étteremkalauza ez év áprilisában jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek mellett megkezdi a hotelek titkos minősítését is, jelenleg máris világszerte 5000 szálláshelyet ajánl az utazók figyelmébe. Az új magyarországi minősítéseknek is köszönhetően pedig a nemzetközi kiadványban Magyarországot immár 10 olyan MICHELIN által ajánlott hotel is képviseli, amelyben Michelin-ajánlást, vagy Michelin-csillagot elnyert étterem várja vendégeit.   

25-re nőtt a MICHELIN Guide ajánlást elnyert magyarországi hotelek száma

A MICHELIN Guide 4 éve ismeri el a kiemelkedő szálláshelyeket ajánlással, 2024-től viszont a legkiválóbb hotelek az éttermi csillagokhoz, illetve Michelin Tányérok rendszeréhez hasonló MICHELIN Kulcsokat is kaphatnak. Az újítás célja, hogy a MICHELIN Guide teljes utazási élményt nyújthasson azoknak, akik a világszerte ismert kalauzt, vagy a mobilapplikációt használják. Jelenleg a gasztro- és immáron szálláshelykalauz világszerte több mint 5000 olyan szállodát ajánl, amelyek építészeti megoldásaikat, szolgáltatásaikat és karakterüket tekintve is kiemelkednek a piaci kínálatból.

MICHELIN Kulcsot csak azok a szállodák kaphatnak, amelyek előtte már elnyerték a MICHELIN Guide ajánlását.

Michelin Guide ajánlás magyar hotelek
fotó: Platán Udvarház FB. A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ezért is jelentős, hogy immár 25 hazai szálloda érte el ezt a minősítést. Közülük pedig 4 idén júniusban került fel került fel a MICHELIN Guide által ajánlott hotelek közé:

  • Andrássy Kúria
  • Platán Udvarház
  • Avalon Resort & Spa
  • Tokaj Minaro

A Michelin titokban minősíti a szálláshelyeket is, ezért előre sosem lehet tudni, hogy megszerzi-e az ajánlást egy hely, vagy sem.

A magyar szálláshely-szolgáltatás dinamikus fejlődése, és a magas minőségű szolgáltatások előretörése nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy a gasztronómiai világtérkép mellett Magyarország immár a magas minőségű szolgáltatásokat kereső turisták úti céljai között is egyre hangsúlyosabban jelenik meg

– emelte ki Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új ajánlások kapcsán.

A Spabook főszerkesztőjeként úgy szoktam fogalmazni, hogy elmúlt években a magyar gasztronómia hipertérugrást hajtott végre. Ennek a fejlődésnek és munkának az elismeréseként egyre több magyar vendéglátóhely szerepel a MICHELIN Guide kiadványában. Tavaly minden korábbinál több, országszerte összesen 73 étterem került be a francia kalauz magyarországi ajánlójába, amelyben hazánkat így két 2 Michelin-csillagos, hét 1 Michelin-csillagos, hét Bib Gourmand, valamint további, összesen 57 Michelin-ajánlott étterem képviseli. Országszerte pedig jelenleg 10 olyan Michelin-ajánlást elnyert hotel is várja vendégeit, amelyekben Michelin-ajánlott, vagy Michelin-csillagos étterem üzemel.

Michelin ajánlású hotelek Magyarországon, Michelin ajánlású étteremmel együtt

Michelin-ajánlást elnyert hotelekA hotelben üzemelő Michelin-ajánlott vagy Michelin-csillagos étterem
Anantara New York Palace BudapestWhite Salon (ajánlás)
Andrássy Kúria & SpaBobajka (ajánlás)
Avalon Resort & SpaAvalon (ajánlás)
BOTANIQ Turai KastélyClarisse (ajánlás)
Hotel Rum BudapestSalt (MICHELIN csillag)
LUA ResortNOON Restaurant & Lounge (ajánlás)
Matild PalaceSpago by Wolfgang Puck (ajánlás)
Platán UdvarházPlatán Gourmet (Két MICHELIN csillag)
Prestige Hotel BudapestCostes Downtown (ajánlás)
Verno HouseFlava Kitchen & More (ajánlás)

A MICHELIN Guide ajánlását elnyert magyar hotelek:

MICHELIN Guide ajánlását elnyert hotelekTelepülés
Anantara New York Palace BudapestBudapest
Andrássy Kúria & SpaTarcal
Aria Hotel BudapestBudapest
Avalon Resort & SpaMiskolctapolca
Baltazar Budapest – Boutique HotelBudapest
BOTANIQ Castle of TuraTura
Continental Hotel BudapestBudapest
Corinthia Hotel BudapestBudapest
Four Seasons Hotel Gresham Palace BudapestBudapest
Hotel Clark BudapestBudapest
Hotel CollectBudapest
Hotel Rum BudapestBudapest
Hotel Vinifera Wine & SpaBalatonfüred
Kozmo Hotel Suites & SpaBudapest
LUA ResortBalatonfüred
Matild Palace, a Luxury Collection HotelBudapest
Minaro Hotel TokajTokaj
Palatinus Boutique HotelPécs
Párisi Udvar Hotel BudapestBudapest
Pest-Buda Hotel – Design & BoutiqueBudapest
Platán ManorTata
Prestige Hotel BudapestBudapest
Stories Boutique HotelBudapest
The Ritz-Carlton BudapestBudapest
Verno HouseBudapest
Michelin Guide ajánlás magyar hotelek
fotó: Platán Udvarház FB. A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Spabook vélemény: a fenti Michelin ajánlott helyek közül kiemelni érdemes a tatai Platán Udvarház tükrös fürdőjét, amely „Mirror Spa” fantázianévre hallgat, nevét a tükrös berendezéséről kapta. A belső térben meleg fa és erdei textúrák uralkodnak. A szálláshely design koncepcióját Varró Zoltán álmodta meg.

Az egykor az arisztokrata Esterházy családhoz tartozó 17. századi palotában kialakított családias méretű Platán Udvarház egy történelmi rezidencia nemes jellegét ötvözi egy modern luxus butikhotel kényelmével és egy kortárs tervező stílusával, aki tökéletesen ötvözte az évszázadok vizuális inspirációit.

Nem kevésbé jelentős a Platán Udvarház kulináris programja, az étterem ugyanis már korábban megkapta a Michelin csillagot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben