Felújítják és bővítik a pécsi Palatinus Hotelt

by Kassay Tamás

Hotel Palatinus Kft közbeszerzési pályázatot írt ki a pécsi Palatinus szálloda épületének bővítésére és átépítésére, valamint felújítására. A kivitelezési munkálatok mellett a hotel részlegesen tovább fog üzemelni.

A pécsi Hotel Palatinus 3 csillagos, patinás, jelenleg 94 szobás háza a felújítás után 85 szobával, étteremmel, főzőkonyhával, rendezvénytermekkel, irodákkal, új tetőteraszokkal, wellness részleggel, bárral, mélygarázzsal fogja várni a vendégeket.

A Hotel Palatinus épülete

Pécs Hotel Palatinus felújítás közbeszerzés pályázat
Fotó: Hotel Palatinus FB oldala. A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.

Az 1915-ben átadott Palatinus Hotel épületének nem csak homlokzata, de reprezentatív belső terei is jelentős értéket képviselnek, amelyek megőrzése és rekonstruálása a beruházás egyik fontos célja. Az épületek országosan egyedileg nem védettek, de a településkép védelmi rendelet „fenntartandó” megjelöléssel helyi védelem alá helyezte. Az ingatlan területileg műemléki környezetbe tartozik és műemléki jelentőségű területen áll.

Az épületegyüttes teljes hasznos alapterülete 14195 m2, amelyből 7829 m2-t érint az átépítés, amelynek során 1772 m2 új területet hoznak létre. A beruházás tartalmaz építészeti, építőmesteri, konyhatechnológiai, statikai, épületgépészeti, erős és gyengeáramú, épületfelügyeleti, tűzvédelmi, felvonó (lift), belsőépítészeti, és tájépítészeti munkarészeket is.

A beruházás során átalakítják a jelenlegi üzemi lépcsőházat füstmentes vendég lépcsőháznak, cserélik a 2 db felvonót. Elbontják a lépcsőház meglévő acél-üveg homlokzati szerkezetét és újat építenek helyette. A közbeszerzési pályázat szerint továbbá:

  • A -1. szinten új korszerű 600 adagos konyha és háttér, valamint személyzeti terület jön létre.
  • A 0. szinten megőrzik és akadálymentesítik a reprezentatív tereket.
  • A 0. szinti étterem befejezőkonyhai hátterének megújítása, 1 db üzemi, és 1 db kisteher felvonó építése.
  • Több emeleten újjáépítik a szállodai szobákat, átrendezik alaprajzukat és megnövelik alapterületüket is.
  • A 3. szinten családbarát funkciókat, valamint tetőkert kapcsolatot alakítanak ki.
  • A 4. szinten az északi szárny nyugati szobáihoz tetőteraszt építenek a meglévő lapostetőn.
  • Az 5. szinten a tetőterasz részbeni beépítésével bővítik a wellness részleget, valamint új sky bar vendéglátóegységet hoznak létre.
  • Az alsó garázsszinthez kapcsolódóan új, akadálymentes parkolóállást építenek.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben