hotel Palatinus Pécs felújítás fejlesztés

Teljesen megújul a patinás pécsi Hotel Palatinus szálloda

by Kassay Tamás

4 évtizede nem látott méretű felújítás és átépítés kezdődik 2023 januárjától pécsi Hotel Palatinus szállodában. A beruházás 5,8 milliárd forintba kerül, amelyből 3,5 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást kapott a Hotel Palatinus Kft. – írta meg a Pécs Aktuál hírportál.

Pécs legimpozánsabb és mára legendássá is vált szállodája a Palatinus Grand Hotel, amely jelenleg olyan technikai és gépészeti háttérrel üzemel, amely a jövőben már nem teszi lehetővé a gazdaságos üzemeltetést. A hamarosan kezdődő felújítást követően korszerű infrastruktúrával és 4 csillagos minősítési szinttel várja majd a vendégeket.

Az újranyitást követően számos új, egyedi helyszínnel is bővül, így az minden bizonnyal el fogja nyerni az arra fogékony városlakók tetszését is. 2025-ra egy teljesen új infrastruktúrával rendelkező, ugyanakkor a múltjához hű szálloda várja majd a vendégeket.

– mondta a Pécs Aktuál kérdésére dr. Czéh-Tóth Márk ügyvezető.

A Hotel Palatinus felújítása során az épület teljes terüle megújul vagy átalakul

hotel Palatinus Pécs felújítás fejlesztés
Az utazás, turizmus hiteles híreivel vár FB csoportunk is, csatlakozz!

A projekt közel 3,5 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül, amelyet még a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett, ’Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése’ c. pályázati felhívásán nyert el 2020-ban. Az építkezés 2 éves előkészítést és tervezést követően 2022. őszén lépett a megvalósítás szakaszába, a tényleges bontási, építési munka 2023 januárjában kezdődhet el.

Idén nyáron ellátogattam Pécsre és nem volt kérdés, hogy a Palatinus Grand Hotelben fogok megszállni. Érdekelt a történelmi épület hangulata, kisugárzása, az, hogy mit tud adni ennyi év után. Az étterem és a hall csodaszép, de a szobák és általában véve az épület valóban kívánja a korszerűsítést. Örülök, hogy még láthattam ebben a formájában és kipróbálom majd a megújulás után is.

Növelik a szobák alapterületét

Dr. Czéh-Tóth Márk elmondta a lapnak, hogy a vendégigények átalakultak, ezért a szállodai szintek átalakítása, a szobák alapterületének növelése elengedhetetlenné vált. A fejlesztés során ezeket az igényeket figyelembe veszik és a megújult épület már a kor elvárásainak megfelelő környezettel várja a vendégeket.

A Palatinus Hotel kivitelezésére kiírt pályázatból tudjuk, hogy pontosan mire is számíthatunk majd:

A beruházás során átalakítják a jelenlegi üzemi lépcsőházat füstmentes vendég lépcsőháznak, cserélik a 2 db felvonót. Elbontják a lépcsőház meglévő acél-üveg homlokzati szerkezetét és újat építenek helyette, tovább:

  • A -1. szinten új korszerű 600 adagos konyha és háttér, valamint személyzeti terület jön létre.
  • A 0. szinten megőrzik és akadálymentesítik a reprezentatív tereket.
  • A 0. szinti étterem befejezőkonyhai hátterének megújítása, 1 db üzemi, és 1 db kisteher felvonó építése.
  • Több emeleten újjáépítik a szállodai szobákat, átrendezik alaprajzukat és megnövelik alapterületüket is.
  • A 3. szinten családbarát funkciókat, valamint tetőkert kapcsolatot alakítanak ki.
  • A 4. szinten az északi szárny nyugati szobáihoz tetőteraszt építenek a meglévő lapostetőn.
  • Az 5. szinten a tetőterasz részbeni beépítésével bővítik a wellness részleget, valamint új sky bar vendéglátóegységet hoznak létre.
  • Az alsó garázsszinthez kapcsolódóan új, akadálymentes parkolóállást építenek.

Megnyílik a Palatinus Boutique Hotel a szomszédban

A Grand Hotel felújításának megkezdésével egyidejűleg – bő 2,5 éves kivitelezést követően – megnyitják a Palatinus Boutique Hotelt, ahol vadonatúj, 29 szobával, 4 csillagos minősítéssel várják a vendégeket. A Grand Hotel Palatinus 2025-re tervezett újrnyitásáig ez a Boutique Hotel szolgálja ki a márkahű vendégeket.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben