Rác fürdő hotel eladás

A Rác fürdő mellé épített hotel másodszorra sem talált gazdára

by Polisor Bettina

A Rác Fürdő mellett épített hotel hasznosítására második alkalommal kiírt pályázat is sikertelenül zárult – számolt be róla a Népszava. Mint írták, a Budapest Gyúgyfürdői és Hévizei Zrt. ugyan vállalta volna a fürdő saját forrásból való felújítását, de a hotel rendbetételére nincs pénze, a szálloda üzemeltetése pedig nem vág a profiljába.

A cél a Rác Fürdő melletti hotel bérbeadása

Az első pályázat kiírásakor nettó négymilliárd forint kikiáltási áron – és évi 66 millió forint földhasználati díj ellenében – kínálták a hotel épületét, de sem ekkor, sem az évi egymillió eurós (később évi 300 millió forintra csökkentett) bérleti díjat kérő haszonbérleti pályázatra nem érkezett ajánlat. A tervek szerint újabb tendert készítenek elő a 67 szobás hotel hasznosítására, a cél pedig elsősorban nem az eladás, hanem a bérbeadás.

Érdekelnek a gyógyfürdős témák? Akkor ajánlom figyelmedbe a Fürdők, Gyógyfürdők csoportot.

A 2021 májusában árverésen visszavásárolt Rác fürdő újranyitása is jócskán tolódik

A BGYH számításai szerint a hotel hasznosításából származó 3,4 milliárd forint elég lett volna a fürdő felújítására, a legújabb tervek szerint azonban – a költségek lefaragása után is – 4,6 milliárd forintra lesz szükség. A Fővárosi Közgyűlés tavaly szeptemberben hozta meg a Rác Fürdő rekonstrukciójáról szóló határozatát, ezt követően pedig novemberben meghívásos közbeszerzési eljárást indított a 8236 négyzetméter összterületű épület kivitelezőjének kiválasztására.

A meghívásos eljárásban bármely gazdasági szereplő jelentkezhet, de csak a BGYH által felkért pályázók nyújthatnak be ajánlatot. Az első részvételi szakasza eredményesen lezárult, az alkalmasnak minősített legfeljebb 5 jelentkezőnek pedig várhatóan 2024. január végén küldik meg az ajánlattételre vonatkozó felhívást. A felújítás a második forduló sikeres lezárása, és a nyertessel való szerződéskötést követően indulhat, így a fürdő várhatóan 2025 tavaszán nyithat meg újra.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben