Siemens fenntartható üzleti utazás HRS audit

A Siemens fenntarthatóbbá teszi az üzleti utazást

by Kassay Tamás

A Siemens kidolgozott egy világszinten alkalmazható, szabványosított kritériumrendszert a HRS nemzetközi szolgáltató vállalattal együttműködve, amelynek segítségével követhető és összehasonlítható az egyes szállodák szénlábnyoma.

Eddig nem létezett globális szabvány a szállodák fenntarthatóságának összehasonlítására, a Siemens most bevezeti

A jövőben a szállodai szolgáltatók a Green Stay kezdeményezésen keresztül olyan szempontokra vonatkozóan küldenek majd be információkat, mint az energiafogyasztás, a vízfogyasztás és a hulladék egy elfoglalt szobaéjszakára vetítve. Ezek az információk szolgálnak majd alapul a szénlábnyom kiszámításához. A számítási folyamat során a környezeti adatokat olyan elismert szabványok alapján kell megadni, mint az üvegházhatású gázokról szóló protokoll, illetve az ISO szabványok.

A fenntartható szállodákat a vállalat kiemeli a belső üzleti utazási foglalási rendszerében és javasolja az alkalmazottaknak.

A GSI megoldás piaci szabvánnyá válhat, mert a tervezésekor már felmerült ennek a szándéka. A kritériumoknak megfelelő adatszolgáltatáshoz készült eszköz nyílt forráskódú, tehát más vállalatok is használhatják és növelhetik üzleti útjaik fenntarthatóságát. A világjárvány előtt a Siemens dolgozói évente több mint kétmillió vendégéjszakát töltöttek el a világ különböző városaiban, ezért a GSI-nek fontos szerepet szán a vállalat fenntarthatósági céljainak elérésében. A Siemens partnerszállodáinak több mint 50%-a már élt az adatszolgáltatás lehetőségével.

A jövő évtől kezdve a Siemens a GSI-ben meghatározott fenntarthatósági kritériumok alapján fogja kiválasztani a preferált szállodáit, amelyektől évente kér majd adatokat.

A GSI kezdeményezés 80 kritérium szerint méri a szén-dioxid kibocsátást, értékeli a fenntarthatóság, az energiagazdálkodás és a biológiai sokféleség terén nyújtott teljesítményt. A követelmények kiterjednek a szállodák szolgáltatásaira, például a medencékre, a légkondicionálásra és a wellness részlegekre, továbbá figyelembe veszik az erőforrás-hatékonyságot, az újrahasznosítást, a transzferszolgáltatásokat és az éttermek működését is.

Siemens célja, hogy több szállodát ösztönözzön a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére.

A Siemens világszerte együttműködik a HRS-szel a szállodai programmenedzsment funkciók széles skáláján, beleértve a beszerzést, az árak auditálását, a foglalást, a fizetést és a találkozók menedzselését. Felismerve, hogy a világjárvány nyomán sok szálloda korlátozott erőforrásokkal rendelkezik, a HRS és a Siemens fenntarthatósági szakértői célzottan úgy alakították ki a Green Stay kezdeményezést, hogy a szállodák számára megkönnyítsék az adatok benyújtását és a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási témákról szóló, ellenőrizhető vállalati jelentéstételi szabványoknak való megfelelést. A figyelemre méltó vonzerőről tanúskodik, hogy jelenleg több mint 300 szállodalánc és 130 ország több ezer szállodája vesz részt a HRS Green Stay kezdeményezésben, kevesebb mint 18 hónappal azután, hogy a HRS világszerte bevezette a díjnyertes technológiát a vállalati szálláshelyek vásárlói és beszállítói számára.

A HRS Audit platform itt érhető el

“Tapasztaljuk, hogy 2023-as szállodai ajánlatkérésében számos Fortune 500-as ügyfelünk már határozottan kitér a fenntarthatósággal kapcsolatos mérőszámokra.” … „A fenntarthatóság egyre inkább a vállalati stratégiák mozgatórugójává válik. Ezért a HRS ígéretet tett arra, hogy továbbra is olyan fenntartható technológiákba fektet be, amelyek felgyorsítják a nettó nullás vállalati szállásprogramok megjelenését, miközben segítenek az utazási ágazatnak elérni a szén-dioxid-semlegességet évekkel a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott 2050-es cél előtt”.

– mondta Tobias Ragge, a HRS vezérigazgatója. 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben