Amikor a svájci minőség és az arab luxus találkozik: wellness-központ az arab gigaprojektben

by Polisor Bettina

A szaúd-arábiai Amaala projekt mögött álló ambiciózus befektető, a Red Sea Global, és az elismert svájci wellness márkát képviselő Clinique La Prairie együttműködése során egy 36 ezer négyzetméteres, luxus minőségű, 13 villát, valamint 52 szobát és lakosztályt kínáló wellness- és gyógyközpontot alakítanak ki Szaúd-Arábiában.

Clinique La Prairie

A Clinique La Prairie well-being megközelítése a ún. longevity-re (” hosszú élet” ) összpontosít. Ennek jegyében az új, Szaúd-Arábia területén létesülő wellness- és gyógyközpont a Longevity Plaza köré fog épülni, ami a márka négy pillérének megfelelően az orvosi ellátást, a táplálkozást, a mozgást és a wellbeing-et helyezi előtérbe.

A helyszínen dolgozó csapat az öregedés folyamatának lassításán, valamint a látogatók belső egyensúlyának helyreállításán és számos betegség – többek közt krónikus fáradtság, szorongás, emésztési zavarok, álmatlanság, cukorbetegség – orvoslásán dolgozik majd.

A gyógyítási folyamatokat támogató orvosi létesítményben fejlett diagnosztikai laboratórium, radiológia, fizioterápia, ideggyógyászat, bőrgyógyászat és fogászat is elérhető lesz a vendégek számára. Eközben a wellness részleg krioterápiát, hiperbárikus kamrákat, infúziós kezeléseket, valamint egy sor új generációs terápiát kínál majd. Mindezek mellett múzeum, műhely- és oktatótermek, sőt még főzőiskola is lesz a központban.

A Clinique La Prairie well-being szemlélete a megelőző orvoslás, a genetika és az epigenetika kombinációját foglalja magában, a legújabb tudományos kutatásokon alapuló, testre szabott életmód- és táplálkozási tervekkel kiegészítve. A modern tudomány és az ősi gyógyítási gyakorlatok kombinációja olyan holisztikus megoldásokat kínál, amiknek köszönhetően a vendégek az egyhetes vagy hosszabb tartózkodás során kívül-belül megfiatalodva érezhetik magukat.

Amaala lesz a wellness-központ otthona Szaúd-Arábiában

Az exkluzív svájci üdülőhely a Szaúd-Arábia északnyugati partvidékén megvalósuló Amaala részeként nyílik meg.

Svájci minőség arab luxus
A fenntarthatóság jegyében Amaala szén-dioxid-semleges, 100 százalékban megújuló energiával fog működni
Fotó: Red Sea Global

Az Amaala névre keresztelt, több, mint 4000 négyzetkilométeren elterülő gigaprojekt célja, hogy az odaérkező vendégek és családok számára olyan integrált élményt nyújtson, melyet a művészetek, a wellness és a Vörös-tenger ihlettek. A Közel-Kelet új riviérája három ütemben készül el, melyek közül az első (ami a Triple Bay nevet viseli) a tervek szerint 2024-ben kerül átadásra.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen rendkívüli környezetben építhetjük meg a legelső teljeskörű szolgáltatást nyújtó központunkat, amivel segíthetünk megvalósítani az Red Sea Global ultraluxus turizmusról alkotott elképzelését.”

– nyilatkozta Simone Gibertoni, a Clinique La Prairie vezérigazgatója.

A teljes befejezést követően Amaala összesen 25 szállodában több mint 3000 szállodai szobát, valamint 900 luxus lakóvillát, apartmant és családi házat, emellett csúcskategóriás kiskereskedelmi, fine dining, wellness- és szabadidős létesítményeket fog magába foglalni.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben