szálloda ellopott tárgyak

A legkapósabb dolgok, amiket hazavisznek a vendégek a szállodákból – bárhol a világon

by Polisor Bettina

Néhány napja kering a hazai portálokon, hogy a magyarok – saját holmijukon felül – miket pakolnak előszeretettel a bőröndjeikbe a szállodából való távozáskor. Eszerint papucs, tusfürdő, köntös és varrókészlet szerepel a lista élén (úgy tűnik híresen szeretünk otthonainkba visszatérve szállodai harci díszben zoknit stoppolni). Ez a szokás azonban messze nem csak ránk jellemző, vegyük hát sorba, hogy mik azok az olykor egészen hajmeresztő dolgok, amiket az egész világon magukénak éreznek a szállodák vendégei.

A szállodákból leggyakrabban ellopott tárgyak

A legtöbb esetben számos ingyenes kényelmi szolgáltatást kapunk a szállodai szoba elfoglalásakor, mint például kisméretű piperecikkeket, palackozott vizet és helyenként még pezsgőt is. Az köztudott, hogy a szállóvendégek a szobák felszereléséből, és a használati tárgyakból néhányat rendre hazavisznek magukkal, de valójában vannak olyanok is, akik bármit elvinnének, ami nincs leszögezve. A teljesség igénye nélkül íme a lista a legkelendőbb tárgyakról.

Köntös, papucs

A szállodai szobákból leggyakrabban köddé váló tárgyak közé tartozik a köntös és a papucs. Míg a papucsokat általában hazaviheti a kedves vendég, addig a puha szállodai köntösöket nem lenne szabad. A gyakran a szálloda logójával is ellátott köntösökről általában azt gondolják, hogy szabadon elvihető, de ez közel sincs így, hiszen a vendégköpenyt, akárcsak az ágyneműt, vagy a törölközőket, kimossák, és visszahelyezik a szobákba a leendő vendégek számára.

szálloda ellopott tárgyak
Tőlünk például rendelhettek prémium, sőt luxus minőségű szállodai köntöst, illetve törölközőket, csak dobjatok egy mailt az [email protected] címre és elküldjük a választékot.

Vállfa

A szállodai szobákban számos vállfa áll rendelkezésünkre, de rossz hírünk van, a szállodák bizony számontartják, hogy melyik szobában hány darab van ezekből. A vállfák elviteléért felárat számíthatnak fel, sőt van olyan szálloda, ahol naplót vezetnek a szobákat kifosztó vendégekről, akiknek akár meg is tilthatják a szállodában való jövőbeli tartózkodást, tehát érdemes mérlegelni, hogy megéri-e az a plusz egy vállfa.

Elemek

Igen, a szállodai szobák árához viszonyítva egészen filléresnek tűnő tétel is sokak kedvence, így az elemek elcsenése sajnos jóval gyakoribb, mint azt gondolnánk. Emiatt a szállodákban folyamatosan új elemet kell a távirányítókba vagy bármilyen más elemmel működő eszközbe helyezni.

Piperecikkek

A kisméretű sampont, balzsamot, tusfürdőt és testápolót különösen, ha népszerű luxusmárkákról van szó, rendre hazautaztatják a kedves vendégek. A csúcskategóriás szállodákban általában luxus piperecikket találunk, így nem csoda, hogy ezek ennyire népszerűek.

Szálloda ellopott tárgyak

Evőeszközök

Talán meglepő, de a szállóvendégek körében gyakran előfordulnak olyanok, akik különös vonzalmat éreznek az ezüst evőeszközök iránt, legyen az kés, villa vagy kanál. Igaz egy egész készletre valót nehezen tudnánk összeszedni, legfeljebb akkor, ha elég sokszor hívjuk a szobaszervizt.

Törölköző, ágynemű

A törölközők valójában a legtöbbször eltulajdonított tárgyak, ezért sok csúcskategóriás szálloda elektronikus chipekkel látja el őket. Így ha törölközőt, ágyneműt vagy a fentebb már említett köntöst csomagoljuk a poggyászba, előfordulhat, hogy könnyen lebukunk távozáskor, érdemes tehát ismét mérlegelni, hogy megéri-e.

szálloda ellopott tárgyak

Fejtámla, kispárna

Az ágynemű és törölköző mellett a szálloda vendégei gyakran magukkal viszik a szállodai ágyakon és kanapékon található kisebb párnákat és fejtámlákat is. Nos, bármennyire is szeretnénk saját otthonunkat díszíteni velük, nyilvánvalóan nem lenne szabad ezeket a tárgyakat sem sajátunkként kezelni, már csak azért sem, mert távozáskor – akár a minibárból történő fogyasztást – kiszámlázhatja a szálloda.

Minibár

Ha már a minibárnál tartunk, a vendégeknek érdemes fenntartásokkal kezelni annak tartalmát, mert számtalan történet szól arról, hogy a korábbi vendégek elfogyasztották a szobai hűtőben található italokat, majd hogy megússzák azok kifizetését, újratöltötték őket vízzel, almalével vagy egyéb – emberi fogyasztásra alkalmatlan- folyadékkal.

Útravaló

Sok szállodában kínálnak svédasztalos reggelit, így a reggeli után és még a kijelentkezés előtt nem ritka, hogy a vendégek – kihasználva a korlátlan fogyasztást – szendvicset, vagy más könnyen tárolható élelmiszert rejtenek a táskájukba, amivel később útrakelnek.

Szálloda ellopott tárgyak
Tőlünk például rendelhettek prémium, sőt luxus minőségű szállodai köntöst, illetve törölközőket, csak dobjatok egy mailt az [email protected] címre és elküldjük a választékot.

Tükrök

Nem ritkán előfordul, hogy a szállóvendégek megpróbálnak tükröt lopni a szobájukból. Ha viszont a szobalány észrevesz egy hiányzó tükröt, a vendégnek biztosan fizetnie kell érte, és a tükrök lássuk be nem olcsó árucikkek.

Matrac

Bármennyire is őrülten hangzik, valójában számtalanszor előfordult már, hogy matracot loptak a szállodákból. A legtöbb ilyen nagy matrac rablás csúcskategóriás luxusszállodákban történik, ahol természetesen luxus minőségű matracokkal látják el az ágyakat. És hogy hogyan lehetséges ezeket a hatalmas méretű tárgyakat meglovasítani? Volt rá példa, hogy a vendégek egész egyszerűen kidobták a hotelszobájuk ablakán, vagy leleményes módon a iftet használták, amely közvetlenül a parkolóházba vezetett.

Legálisan is hozzájuthatunk ezekhez a tárgyakhoz

Tőlünk például rendelhettek prémium, sőt luxus minőségű szállodai köntöst, illetve törölközőket, csak dobjatok egy mailt az [email protected] címre és elküldjük a választékot.

Ha pedig csillapíthatatlan vágyat érzünk, hogy hazavigyük a szállodai miliő egy kis darabját, szerencsére akkor sem kell leszerelnünk a függönyt, vagy az ágytakarót a bőröndbe szuszakolni, hiszen a szállodák recepcióin vagy ajándékboltjaiban legtöbbször van lehetőségünk megvásárolni a szobákban is megtalálható kozmetikumokat, egyedi logóval ellátott törölközőket, köntösöket, papucsokat, vagy egyéb használati tárgyakat.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben