Japan szallas kapszula hotel Akihabara Tokio

Első kapszula hotel élményem – Olcsó szállás Tokió belvárosában

by Waterfan

Ha Japán, akkor drága. Ez elég általános közhely, de hogyan lehet a japán utazás olcsó? Például kapszula és love hotelekkel, de persze a minőség változó, ebben segítek eligazodni.

Tokio belvárosában szerettem volna szállást találni, mert nekem minden perc számít, amikor úton vagyok, nem szeretek peremkerületekből tömegközlekedni csak azért, mert ott olcsóbb. Így kerültem 4500 Ft/éj árért Akihabara városrészbe, ami meglehetősen központi és a világ legnagyobb elektronikai bevásárlóközpontjának legendás otthona. Itt sikerült kifognom egy 4 csillagos szálloda minőségét hozó kapszula hostelt, ami leírva kissé bizarr, de Japán amúgy is a bizarr dolgok országa.

Mit tud a hely?

Reggeliző, illetve vacsorázó bár, japánosan fejlett, full automatikus, szinte éneklő wc, makulátlanul tiszta és remek privát szférát biztosító zuhanyzó, felszerelt konyha és társalgó rész, ahol lehet ismerkedni is.
A GRIDS HOSTEL AKIHABARA-ban 5 emelet áll rendelkezésre, van csak női és csak férfi szint, vegyes nincs. Kb. 50 ágyas szoba-szintek, szintén remek privát szférát nyújtó rolókkal az ágyak végében, kislámpával, remek matraccal, és naponta ágynemű cserével!

Japán szállás kapszula hotel Tokio Akihabara fürdőszoba

Milyen élmény a kapszula hotel?

Először tartottam tőle, hogy elő fog törni a semmiből a nem létező klausztrofóbiám és fertőző betegségként fogom továbbadni, ami miatt haza se engednek majd a határon. Ehhez képest azóta kifejezetten keresem a hasonló szálláshelyeket, mert rájöttem, hogy 1 matracnál több nem kell, pláne, ha az kényelmes. Sőt, ez a legpraktikusabb szálláslehetőség, mert kényszerűen nem fogom szanaszét pakolászni a cuccaimat, hanem mindig rendszerezetten, okosan nyúlok bármihez. Ezzel rengeteg időt spóroltam meg minden nap elinduláskor.

Japán szállás kapszula hotel Tokio Akihabara olcsó

Onnantól, hogy lehúztam az ágy végében a rolót, bedugtam a füldugómat, már nem is létezett a külvilág. Levegő mindig volt elegendő, a hőmérséklet is tökéletesen kellemes volt, simán olvasgattam, tervezgettem a másnapi programot elalvás előtt.

A cipőket az előtérben, számozott szekrényekben lehetett tárolni, ahogyan a táskákat is. Ennek ellenére én a fotós táskámat bevittem magammal, elfért mellettem az ágyon kényelmesen. A képen a cipőtároló látható.

Japan szallas kapszula hotel Tokio Akihabara

Mikor foglalj szállást Ázsiában? 

Japánban és Ázsia fejlett országaiban általában péntek és szombat estére néhány nappal előre elfogynak a helyek, maradnak a kb. 70 ezer forint/éj meg a drágább szállások, így kerültem én egy Love Hotelbe, meg töltöttem a fél éjszakát vonaton, amire volt bérletem. A többi napon viszont nekem az vált be, hogy aznap, vagy legkorábban előző nap foglalok. Ennél a szállásnál kifejezetten jól működött, hogy utolsó pillanatban nagy kedvezménnyel tudtam foglalni. Keress rá néhány dátuma és nézd meg, hogy most mennyibe kerül.

Errefelé a másik opció még az örök klasszikus AirBnb, de nem voltam megelégedve a minőséggel. Azt tudni kell, hogy a japánok kifelé nagyon pedánsak, de a saját dolgaikkal, amiket már nem lát a szomszéd, hát azzal jóval kevésbé igényesek. Emiatt az olcsó szálláshelyek gyakran problémásak, ezért kirívóan jó a GRIDS Akihabara.

Ha mégis AirBnb, akkor tipp: korlátlan mennyiségben tudtok új profillal beregisztrálni, csak figyeljetek rá, hogy ne FB bejelentkezésetek legyen, hanem egyedi e-mail címes (ahhoz meg nyithattok egy új postaládát bármikor) és használjatok hozzá egy másik böngészőt, mint amiben FB-oztok. Itt a link, regisztráljatok be (szigorúan COPY link vagy link másolása, és egy másik böngészőben nyissátok ki, különben a FB miatt fel fog ismerni a rendszer és azt írja, hogy már van fiókotok!), Ti is kaptok kb 9000 Ft-ot, meg én annak a felét. Aztán meghívjátok a párotokat, akivel együtt utaztok, amikor ő foglal és megszálltok a 9000-es kedvezményével, Nektek jóváíródik a 4500 Ft, aztán fordítva, a párotok hív meg Benneteket és Ti foglaltok a kedvezménnyel, aztán ő is kap újabb kedvezményt. Az ilyenekből simán meg tudtok szállni vagy ingyen, vagy az összegyűlt összeg felhasználásával olcsóbban, bárhol a világban. Szóval: másold be másik böngészőbe ezt és kezdd el halmozni a kedvezményeket:

https://www.airbnb.com/c/tkassay?currency=EUR

Ha hasznosnak találtad az infót, nagyon örülök neki, ha megosztod és segíted, hogy még több érdekes információról tudjak hírt adni a jövőben. Wellness utazós témákról pedig ebben a csoportban beszélgetünk.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben