Hotel Pico Velasco Spanyolország VW Volkswagen vezér

Szállodát nyit Spanyolországban a Volkswagen leköszönő vezérigazgatója

by Kassay Tamás

A VW vezérigazgatói posztjáról való elbocsátás után Herbert Diess szállodát nyit Spanyolországban – így néz ki a történelmi villa – írja a businessinsider

Herbert Diess, aki szeptember 1-ig még a Volkswagen vezérigazgatója, 2012-ben vásárolt egy történelmi villát Spanyolországban, és szállodává alakította át. – írja az autoszektor autós szaklap.

Diess láthatóan szereti a helyet és a birtokot, amelynek közelében számos barátja is él – ez derül ki az Instagram profiljáról:

Hotel Pico Velasco, Spanyolország, Kantábria

A szálloda a tervek szerint szeptemberben nyílik meg, a felújítás már előrehaladott állapotban van, számos fényképet publikáltak a helyről. A 11 vendégszoba az észak-spanyolországi vidékre néz. Már most foglalható, többek között a Qantas oldalán is, ahol remek galériában lapozhatók át a Pico Velasco hotelről készült fotók.

A régi villa egy zöld dombon az észak-spanyolországi Kantábria településén áll, pár kilométerre a spanyol Atlanti-óceán partjától, a Las Marismas de Santoña természetvédelmi területen, Bilbao és Santander között.

1653-ban építtette a Pico Velasco család első grófja. Az épületet annak tulajdonosa bérbe adadta, a bérlő pedig szállodát nyit benne. Herbert Diess, a világ egyik legmeghatározóbb autóipari vezetője, azonban szeptember 1-jén a Volkswagen vezérigazgatói pozíciójából leköszön, eleget téve a Porsche és a Piëch család is kérésének. Szerencséjére a jövőben sem csak a bérleti díjjal kell beérnie, ugyanis Herbert Diess továbbra is VW-csoport kötelékében marad tanácsadóként.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben