Az egykori Balettintézet épületében megnyílt Budapest új, ötcsillagos luxus szállodája

by Polisor Bettina

A W Hotels Worldwide – ami a Marriott több szállodamárkából álló globális portfóliójának része – bejelentette a W Budapest várva várt debütálását, amely a márka első magyarországi szállodája. A W Budapest a korábban a Balettintézetnek otthont adó történelmi Drechsler-palotában kapott helyet.

Helyi ihletésű, merész design a W Budapest falai közt: 151 elegáns vendégszobát kínál az új hotel

A londoni Bowler James Brindley és a magyar Bánáti + Hartvig építészirodák tervezői gondosan restaurálták és újragondolták a Drechsler-palotát, inspirációt merítve annak gazdag kulturális történelméből és többszörös identitásából, mint kávézó, társadalmi központ és mint Magyar Állami Balett Akadémia.

A palota történelme mellett a szálloda belső kialakítása a város két oldalát, Budát és Pestet állítja szembe, és bátran használtak olyan színeket, mint a smaragdzöld, a korall, a mélykék, vagy a türkiz árnyalatai.

W Budapest Hotel megnyitott
Fotó: Marriott

Az ötödik emelet egyedi, faközpontú stílusa a palota felújított tetőszerkezetével harmonizál, míg a szálloda baletthez való kötődése többek közt egy teljesen fekete és egy hófehér lakosztályban tükröződik – a Hattyúk tavát idézve.

A hotel belső kialakítását Budapest gazdag történelme, kreativitása és sokszínűsége inspirálta. A W Róma 2021-es megnyitását követően a W Budapest a W Hotels továbbfejlesztett irányvonalát mutatja be, hihetetlen dizájnt kínálva egy emelkedett és kifinomult, mégis játékos környezetben, amely a luxust kereső utazók következő generációját célozza meg.

„A W Hotels budapesti debütálása monumentális mérföldkövet jelent, és új korszakot jelez ikonikus márkánk design-ethoszában. Alig várjuk, hogy vendégeinket összekapcsoljuk ezzel az időtlen és inspiráló várossal a hívogató, mégis váratlan dizájn, a fantáziadús éttermek és a páratlan vendégprogramok révén.”

– mondta George Fleck, a W Hotels alelnöke és globális márkavezetője.

A W Budapest három innovatív éttermi koncepcióval várja a vendégeket

A szobák és a lakosztályok mellett az új szálloda számos tárgyaló- és rendezvényteremmel is büszkélkedhet, köztük a nagyteremmel, amely ideális a nagyszabású ünnepségekhez, valamint két stúdióteremmel az üzleti megbeszélésekhez és a meghitt összejövetelekhez. Ezen felül a város kulináris színterét is felrázó W Budapest három új, fantáziadús éttermi koncepcióval nyitott meg:

A földszinten található W Lounge a szálloda társadalmi életének epicentruma, az üzleti megbeszélésekhez, a könnyű ebédekhez és a késő esti mulatozáshoz tökéletes helyszínnek bizonyul.

W Budapest Hotel megnyitott
Fotó: Marriott

Emellett a szálloda gasztronómiai szívét Riccardo Giraudi világklasszissal az élen a Nightingale by Beefbar nevű étterem alkotja. Az étterem a hagyományos ázsiai ízeket párosítja a Beefbar jellegzetes és ikonikus húsételeinek választékával. A Nightingale by Beefbar bárja kreatív koktélok sokaságát is kínálja, a bourbon alapú Nightingale Boulvardier-től a gin és édes bor alapú Budapest Calling koktélig.

A Society25 a szálloda alagsorában található exkluzív speakeasy bar, amely az amerikai szesztilalom ideje alatt működtetett titkos bárok hangulatát idézi. Az itt található széles ital kínálat nyolc egyedi koktélt kínál, amelyek a város nagy korszakai, emberei és épületei előtt tisztelegnek, és mindegyikhez egy-egy titokzatos összetevőt használnak.

W Budapest AWAY® Spa, oázis a város alatt

A Budapest híres termálfürdői által inspirált WET® medence áll a wellness részleg középpontjában, amelyet egy hagyományos csempékkel, nyugtató földszínekkel és aranyhálóval díszített oázis vesz körül.

W Budapest Hotel megnyitott
Fotó: Marriott

Az AWAY® Spa öt kezelőszobával és számos luxus kezeléssel büszkélkedhet, valamint a „Quick Fix” menüvel, amely expressz kezelések sorát kínálja azoknak a vendégeknek, akiknek szükségük van egy kis felfrissülésre, mielőtt Budapest pezsgő éjszakai életét élveznék, mindezek mellett pedig a FIT® fitneszközpontban a legmodernebb edzőterem mellett naponta tartanak fitnesz- és wellnessórákat.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben