A Wizz Air NATO hadgyakorlat miatt figyelmeztette utasait

by Kassay Tamás

NATO hadgyakorlat miatt fennakadások és késések lehetnek az európai légtérben június 12-23. között, figyelmeztette utasait e-mailben a Wizz Air. Szerkesztőségünkhöz angol nyelvű levél jutott el, ezt alább közöljük.

Június 12. és 23. között késések lehetnek az európai repterekre induló vagy érkező járatok esetén az európai légtérben zajló, illetve azt érintő hadgyakorlatok miatt.

Mivel nem csak a Wizz Air használja a légteret, következésképp minden más légitársaság utasai számára is fontos információ, hogy lélekben úgy készüljenek, hogy esetleg nem az eredeti tervek szerint fognak tudni indulni és érkezni.

Érdemes követni a járatokat a flightradar alkalmazásán, amiből lehet tudni, hogy melyik repülőgép éppen hol jár. Ha még meg sem érkezett oda, ahonnan már el kellett volna indulnia ahhoz, hogy megérkezzen a mi éppen aktuális indulási repülőterünkre, akkor az út hátralévő részében is végig késésre kell számítani.

Ilyen esetben is fontos, hogy mindenképpen jelenjünk meg a repülőtéren, még akkor is, ha esetleg valamely repülőtéren az éjszakai repülési tilalom miatt már nem fog tudni felszállni, ugyanis ha megjelenünk, akkor jogosultak vagyunk segítségre és esetleges kártérítésre (ebben az esetben alapvetően nem elhárítható az akadály, tehát kártérítés sem fog járni), de ha nem jelenünk meg, akkor a no show-val bukjuk a repülőjegyünket is.

Wizz Air NATO hadgyakorlat európai légtér járat késés

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben