Visszatér az Air Serbia: 100 új útvonal nyílik Budapestről

by Kassay Tamás

Márciustól visszatér Budapestre az Air Serbia légitársaság, amely az útvonalhálózat-bővítési törekvéseinek eredményeként 2023. márciusától újra elindítja a Budapest-Belgrád közvetlen repülőjáratait.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre március 13-án érkezik majd meg az első közvetlen járat Belgrádból.

Ettől a naptól kezdve heti 15-17 járattal közel 100 desztinációba nyílnak meg új útvonalak, budapesti indulással és belgrádi átszállással.

Budapestről induló Air Serbia járatok menetrendje

Air Serbia Budapes Belgrád közvetlen járat
Fotó: Air Serbia; A turizmus világának híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Budapest és Belgrád között a hét minden napján közlekednek majd a járatok, naptól függően részben eltérő időpontban, de jó ütemezéssel. A visszafele irány, azaz Belgrádból Budapest irányába mindig ezeket az időpontokat előzi meg, a visszafordulási idő 30 perc, a gépek bázisa Belgrád. Az útvonalat ATR 42/72 repülőgépekkel repüli a szerb légitársaság.

  • 09:30
  • 15:15
  • 20:30 / 22:00

Az Air Serbia budapesti járatával elérhető úti célok

A turizmus világának híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!
  • Montenegróban Tivat és Podgorica
  • Albániában Tirana
  • Spanyolországban Palma de Mallorca, Madrid, Barcelona és Valencia
  • Olaszországban Róma, Milanó, Nápoly, Firenze és Palermo
  • Görögországban Athén és Thessaloniki
  • Egyesült Államokban New York és Chicago

Az Air Serbia légitársaság 2014 és 2016 között már üzemeltetett közvetlen járatokat Belgrád és Budapest között. Az Air Serbia külsős céget választott, hogy ellássa magyarországi képviseletét. Ismét az AVIAREPS Magyarország Kft. lett a kiválasztott.

Elérhetőségük: [email protected]

Fenntarthatósági klauzula

A Spabook részéről rendszeresen foglalkozom a fenntarthatóság kérdéskörével, és abszolút mértékben ellenzem mind a kora reggeli járatokat, mind pedig azokat a rövid távú repülőjáratokat, amelyek például Budapest és Bécs, iletve Prága között közlekednek. Ezek helyett a vonat sokkal jobb megoldás minden szempontból, még az utasok számára is, a helyi lakosság számára pedig egyértelműen.

A belgrádi, alig 1 óra 15 perces repülőút is felveti a fenntarthatósági kérdéseket, ennek kapcsán ugyanakkor meg kell jegyezni azt, hogy a 2 főváros között jelenleg nehéz a közlekedés, nincsen közvetlen és értelmes vasúti összeköttetés, gépkocsival 4 óra az út, plusz a határon történő várakozás, amely nagyon gyakran több órás sort is jelent, hiszen Schengen övezeti határról van szó. Ameddig a vasút nem épül meg, addig ez a repülőjárat jelentősen hozzájárul a szerb és a magyar főváros gazdasági és kulturális kapcsolatának erősítéséhez.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben