Air Serbia Airbus A320 fleet

Az Air Serbia Budapesten mutatta be új útvonalait és szolgáltatásait

by Kassay Tamás

Az Air Serbia légitársaság Budapesten tartott sajtóreggelin mutatta be szolgáltatásait, útvonalait és újdonságait a 2024-es évre vonatkozóan. Az eseményt a Budapest Airport szervezte, amelynek keretében a légitársaság részletesen ismertette a vállalat eddigi sikereit és jövőbeli terveit.

Miért érdemes a budapesti utasoknak az Air Serbiával utazni?

Az Air Serbia közvetlen járatokat kínál Belgrád és Budapest között, ami gyors és kényelmes utazást tesz lehetővé Szerbia fővárosába, elkerülve a szigorú ellenőrzéssel őrzött külső schengeni határon időnként hosszas várakozást. A járatok menetideje alig 1 óra, a menetrend pedig kifejezetten kényelmes, vannak délelőtti és kora esti járatok is, méghozzá minden nap!

Belgrád az Air Serbia központjaként számos csatlakozási lehetőséget biztosít a balkáni régióba, Európa nagyvárosaiba, de a magyar utasok számára leginkátt a Közel-Keletre és Észak-Afrikába, vagy akár az USA irányába közlekedő járatok kínálják a legizgalmasabb lehetőségeket.

Az Air Serbia bővítette útvonalhálózatát is, amely immár 87 útvonalat tartalmaz 34 országba, 4 kontinensen.

Új, közvetlen járatot indítottak Chicagóba, ezzel a második hosszútávú desztinációjukat nyitva meg Észak-Amerikában.

Rekordokat dönt az Air Serbia

Az elmúlt években az Air Serbia számos díjat és elismerést kapott, amelyek közül kiemelkedik az Air Transport World által 2017-ben odaítélt piacvezetői cím, valamint a hét csillagos biztonsági minősítés az Airline Ratings-től. A légitársaság 2023-ban rekordszámokat produkált: 4,19 millió utast szállítottak, ami 53%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Emellett több mint 45 000 járatot üzemeltettek, amely 44%-os növekedést jelent 2022-höz képest.

Air Serbia flotta nem nagy, de barátságos

A légitársaság flottája 20 repülőgépből áll, beleértve az Airbus A330, A320 és A319 típusokat, valamint az ATR 72-500/600 regionális gépeket. Az Air Serbia nemrégiben új egyenruhát is bevezetett, tíz év után először frissítve az öltözetüket.

Az Air Serbia nagy hangsúlyt fektet a különböző utazási igények kielégítésére. Az üzleti osztály utasai élvezhetik a bőrüléseket, amelyek ággyá alakíthatók, a „dine on demand” szolgáltatást, és a prémium utasvárót Belgrádban. Az economy osztályon utazók kényelmes ülésekben foglalhatnak helyet, és két ingyenes, 23 kg-os poggyászt vihetnek magukkal.

Az Air Serbia története

Az Air Serbia története 2013-ban kezdődött, de gyökerei egészen 1927-ig nyúlnak vissza az Aeroput és később a JAT – Jugoslovenski aerotransport megalapításával. Az évtizedek során a társaság sok változáson ment keresztül, de mindig sikerült megőriznie vezető szerepét a régióban. Az Air Serbia jelenleg is az egyik legrégebben működő légitársaság a világon.

Jövőbeli kilátások

Az Air Serbia folytatja útvonalhálózatának bővítését és szolgáltatásainak fejlesztését. Továbbra is céljuk, hogy a balkáni és délkelet-európai régió egyik vezető légitársasága maradjanak, miközben globális jelenlétüket is erősítik. A jövőbeli terveik között szerepel újabb desztinációk hozzáadása és a flotta további modernizálása.

Az Air Serbia budapesti sajtóreggelije egyértelműen rámutatott arra, hogy a légitársaság nemcsak túlélte a koronavírus járvány okozta nehéz időszakot, hanem erősebben és ambiciózusabban tért vissza. Az új útvonalak, a növekvő utasszám és a korszerűsített szolgáltatások mind azt bizonyítják, hogy az Air Serbia készen áll egy új, sikeres korszakra a légiközlekedésben.

Kontakt: Air Serbia Központi Iroda
Email: [email protected]
Magyar ügyfélszolgálat: [email protected]
Telefon: +381 11 311 21 23

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben