A debreceni Wizz Air nyaralójáratok 2024-ben is megmaradnak a menetrendben

by Kassay Tamás

A Wizz Air 2024-es, jövő évi menetrendjében is megjelentek a debreceni nyaralójáratok- szúrta ki a Dehir. A Wizz Air Debrecenből jelenleg 3 szezonális, nyári járatot üzemeltet a bulgáriai Burgaszba, a görögországi Korfura és törökországi Antalyába. Ezek a járatok októberig közlekednek.

Bekerültek a 2024-es menetrendbe a népszerű debreceni nyaralójáratok

A jövő évi menetrendben mindhárom járat ismét elérhető és már foglalható is. A burgaszi járat májustól október 5-ig, a korfui június közepétől október elejéig, a törökországi április elejétől október végéig közlekedik majd.

A Wizz Air pedig idén októbertól elindítja új, egyiptomi járatát is Debrecenből.

Spabook-on nyár közepén írtunk arról, hogy csodaszép korallzátonyhoz repíti a debrecenieket és a környékbelieket a Wizz, ugyanis Egyiptoma indítanak járatokat 2023 őszétől. Az első Hurghadába tartó gép október 29-én száll fel. A jelenlegi menetrend szerint a gépek március 27-ig közlekednek majd.

Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere a Dehirnek úgy nyilatkozott, hogy terveik szerint az egyiptomi járat egy téli-tavaszi szezonális járat lesz, de ha azt látják, hogy nagy az igény, akkor ez változhat, és akár nyáron is közlekedhetnek majd a Wizz repülőgépei Hurghada és Debrecen között. Szerinte a foglalások száma biztató.

Ezek a desztinációk érhető el Debrecenből repülővel

Debrecen nemzetközi repülőteréről a Wizz Air indít járatokat Tel-Avivba (Izrael), Lárnakára (Ciprus) Londonba (Nagy-Britannia) és Eindhovenbe (Hollandia). Münchenbe (Németország) a Lufthansa gépeivel lehet repülni.

A debreceni repülőtéren az első nyári hónapban közel 12 százalékkal, júliusban 6,7 százalékkal, augusztusban pedig 4,5-tel volt magasabb az utasforgalom, mint 2022 azonos időszakában. A nyár három hónapjában így az utasforgalom meghaladta a 120 ezret. Ha az egész idei évet nézzük, akkor 13 százalékos a növekedés, januártól augusztus végéig 200 ezren választották a debreceni repülőteret. A debreceni repülőtér 2023 egészében 300 ezer utas fogadásával és indításával számol.

Csak a dimenziók és nagyságrendek érzékeltetése miatt: a budapesti repülőtér 2023 júliusában 1 hónap alatt 1,5 millió utast szolgált ki.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben