Delta Boeing leszakadt mentőcsúszda

Megtalálták a Boeingről repülés közben leszakadt mentőcsúszdát

by Polisor Bettina

Megtalálták a Delta Airlines Boeing 767-300-as repülőgépéről (N176DN) április 27-én leszakadt menekülőcsúszdát. A történet pikantériája, hogy a repülés közben elhagyott alkatrészt annak az ügyvédnek a háza közelében mosta partra a víz, akinek a cége beperelte a Boeinget.

A leszakadt mentőcsúszda egy New York környéki sziklás parton került elő

Még április 27-én történt, hogy a Delta JFK-ről induló Boeing 767-es repülőgépén a mentőcsúszdát takaró panel a levegőben kinyílt, majd a csúszda leszakadt a repülőgépről, és a jelek szerint az óceánba zuhant, amit ezután a Queens-i Belle Harborban vetett partra a víz.

Sem a Delta, sem a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) nem adott azóta hivatalos tájékoztatást arról, hogy mi történhetett, vagy mi magyarázza az incidenst, a feltételezések szerint viszont a panel rögzítése valamilyen karbantartási munka folyamán nem került megfelelően a helyére, a panel leválása után pedig a hevederek nem voltak elég erősek ahhoz, hogy repülés közben a helyén tartsák a csúszdát.

Az FL360aero értesülései szerint a Delta annak a Jake Bissell-Linsk New York-i ügyvédnek a tengerparti háza közelében találta meg az eltűnt mentőcsúszdát, akinek a cége, a Labaton Keller Sucharow biztonsági aggályok miatt egyébként beperelte a Boeinget – ilyen amikor szó szerint az ügyvéd ölébe hullik a legnagyobb tárgyi bizonyíték.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben