easyJet Flybe csőd

Az easyJet mentőárat kínál a csődbe ment versenytárs utasainak

by Kassay Tamás

Január 28-án szombaton csődbe ment a Flybe légitársaság, rengeteg utas maradt ülés nélkül egyik pillanatról a másikra, előzetes értesítés nélkül. Az easyJet agytrösztben gyorsan kapcsoltak és közleményt adtak ki, amelyben mentőövet, avagy mentőárat kínálnak a bajba került utasoknak.

Az easyJetnél mindenki sajnálattal értesült a Flybe-ről szóló hírekről, és átérzi az aggodalmat, amellyel a légitásaság utasai most szembesülnek.

Az easyJet azon dolgozik, hogy segítsen az érintett utasoknak azzal, hogy február 5-ig úgynevezett mentési díjon kínálja a repülőjegyeket az ügyfeleknek. A belföldi útvonalakon 49 font, a nemzetközi útvonalakon pedig 79 font a 15 kg-os feladott poggyászt is tartalmazó viteldíj, amelyet az eredeti Flybe foglalási hivatkozási számuk bemutatásával vehetnek igénybe.

Az easyJet átvenné a Flybe munka nélkül maradt személyzetét

Az easyJet a közleményében egyúttal arra kérte a Flybe légiutas-kísérőit és személyzetét, hogy jelentkezzenek az easyJetnél betöltendő állásokra a karrieroldalon.

Az érintett utasok az easyJet ügyfélszolgálatával az alábbi telefonszámokon léphetnek kapcsolatba:

Ha az Egyesült Királyságból vagy máshonnan hívják: +44 (0) 330 5515151
Franciaországból történő hívás esetén: +33 (0) 9 77407770
Hollandiából történő hívás esetén: +31 (0) 20 7946405
Olaszországból történő hívás esetén: +39 02 32068889

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben