Az Emirates Airbus repülőkből is alaposan bevásárol

by Polisor Bettina

A héten számos nagyszabású beruházásról számolt be az Emirates a Dubai Airshown, nem rég pedig bejelentette, hogy további 15 darab Airbus A350-900-asra ad megrendelést, 6 milliárd dollár értékben az Airbus Internationalnek.

Az Emirates 6 milliárd dollár értékben bővíti flottáját

Ezzel az új megbízással az Emirates teljes A350-es rendelésállománya összesen 65 darabra emelkedett.

„Örömmel jelentjük be, hogy további A350-900-asokra adtuk le a rendelésünket, melyekkel számos új piaci igényt tervezünk kiszolgálni, beleértve a hosszú távú, akár 15 órás repülési idejű, Dubajból induló járatokat. Az Emirates-élmény gyakran az első látogatói élmény Dubajról – és mi azt szeretnénk, ha ez lenne a legjobb.”

– mondta Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Emirates elnök-vezérigazgatója
Emirates Airbus A350 flotta bővítés

Az első A350-es repülőgép a tervek szerint 2024 augusztusában csatlakozik az Emirates flottájához, a most megrendelt A350-eseket pedig 2028 elejéig szállítja le a gyártó a légitársaságnak. A hétfőn bejelentett 95 Boeing gépre leadott megbízással együtt az Emirates összesen 310 szélestörzsű repülőgépet rendelt.

„Ezzel a megállapodással újabb lépést teszünk előre az Emirates és az Airbus közötti, régóta fennálló kapcsolatunkban. Egy olyan kapcsolat, amely az innovációra, a hatékonyságra és a működési kiválóságra való törekvésen alapul. Ahogyan az A380-as az Emirates működésének középpontjává vált, ugyanolyan büszkék vagyunk arra, amit az A350-es az elkövetkező években fog elérni.”

– mondta Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi igazgatója és nemzetközi vezetője

Október végére az A350-esre több mint 1000 megrendelés érkezett a világ vezető légitársaságaitól

Az A350-es a 300-410 férőhelyes kategóriában a rövid távú járatoktól az ultrahosszú távú útvonalakig minden szektorban hatékonyan repül. Kialakítása során a legmodernebb technológiákat, és többek közt a legújabb generációs hajtóműveket használták, amelyek együttesen 25%-kal alacsonyabb üzemanyag-felhasználást, üzemeltetési költségeket és CO₂-kibocsátást biztosítanak, valamint 50%-os zajcsökkentést eredményeznek a korábbi generációs versenytárs repülőgépekhez képest.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben