Gyorsabb biztonsági ellenőrzés Frankfurt repterén

Egyszerűbb és gyorsabb biztonsági ellenőrzés Frankfurt repterén

by Polisor Bettina

Új komputertomográfiás (computed tomography, CT) szkenner és innovatív biztonsági sávok kialakítása egyszerűsíti az utasok biztonsági ellenőrzését a frankfurti repülőtéren – írja a Future Travel Experience

Az új típusú CT-szkennernek köszönhetően az utasoknak nem kell többé kivenniük a laptopokat, egyéb elektronikai eszközöket valamint a folyadékokat a kézipoggyászból, ami így rövidebb várakozási időt, kevesebb sorban állást eredményez. A próbaüzem 2023 januárjában indult el az 1-es terminál A csarnokában.

A turizmus világának híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

A repteret üzemeltető Fraport 2023. január 1-jétől átvette a repülőtér biztonsági ellenőrzőpontjainak működtetését. A Német Szövetségi Rendőrség, amely korábban ezzel a feladatkörrel volt megbízva, továbbra is ellátja a jogszabályban előírt felügyeleti feladatokat, felel a repülésbiztonságért, és ők biztosítják az ellenőrzőpontok fegyveres védelmét.

A Fraport a Smiths Detection legkorszerűbb CT-szkennereit telepítette a repülőtér hat kiválasztott biztonsági ellenőrzést végző sávjába. A berendezések megbízhatóságát a Német Szövetségi Rendőrség 2022 szeptemberében tesztelte. A Fraport hosszútávú tervei közt szerepel, hogy a reptér valamennyi ellenőrzőpontját az új típusú szkennerrel szereli fel.

„Örülök, hogy a Fraport – mint a frankfurti repülőtér üzemeltetője – mostantól nagyobb felelősséget tud vállalni a biztonsági ellenőrzésekért. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy tapasztalatainkat és tudásunkat a légiközlekedés-védelem operatív irányításában is kamatoztassuk. Az új technológiával és az innovatív sávok kialakításával Németország legnagyobb légiforgalmi csomópontján nagyobb kényelmet és rövidebb várakozási időt tudunk biztosítani ügyfeleinknek és utasainknak, miközben fenntartjuk a magas szintű biztonsági előírásainkat. Az elmúlt hónapokban csapatunk gyorsan és nagyfokú elkötelezettséggel dolgozott a próbaüzem kezdetéig. Az átállás a kezdetektől zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően a FraSec, az I-Sec és a Securitas biztonsági szolgáltatókkal való partnerségünknek. Őszinte köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki ebben részt vett.”

– mondta Dr. Stefan Schulte, a Fraport vezérigazgatója

Hogy miért van egyre nagyobb jelentősége a biztonsági ellenőrzésnek, főleg a tengerentúlon, azt mi sem tükrözi jobban, mint hogy évről évre rekordszámú lőfegyvert foglalnak le az amerikai repülőtereken.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben