India repülés SpiceJet beszállás tévedés

Különleges kalanddal fűszerezte egy utas életét az indiai fapados légitársaság

by Polisor Bettina

Egy indiai fapados légitársaság bocsánatot kért egyik utasától, miután kiderült, hogy tervezett úti céljához képest több, mint 1700 kilométerre landolt. Az utas a SpiceJet légitársaság Új-Delhiből Srinagarba tartó járatára foglalt jegyet, ám az utazás az eredeti tervekhez képest egészen máshol ért véget – írja a The Times of India.

Az utas Srinagar helyett Pune városában találta magát, ami légvonalban 1700 kilométerre van Srinagartól

A kavarodás úgy történt, hogy az eltévedt utas valahogyan felszállt a SpiceJet Pune felé tartó járatára anélkül, hogy maga az utas vagy a légitársaság észrevette volna a tévedést, így a hibára már csak a leszállás után derült fény. A SpiceJet természetesen visszarepítette az utast Új-Delhibe egy IndiGo járattal, aki onnan már egy valóban Sringarba tartó SpiceJet járattal jutott el az eredetileg is tervezett célállomásra.

„Őszintén elnézést kérünk az utasnak okozott kellemetlenségekért. Személyesen kerestük meg az érintett utast, hogy bocsánatot kérjünk tőle, akinek haladéktalanul megszerveztük az utazását Srinagarba”.

– mondta el a SpiceJet szóvivője

Ebben az évben ez már a második eset, hogy egy utas rossz belföldi járatra szállt fel

Idén január 30-án egy utas az IndiGo Delhiből Patnába tartó járatára foglalt jegyet, Patna helyett viszont Udaipur városában sikerült földet érnie. Ebben az esetben a beszállás során autóbuszok vitték az utasokat a repülőgéphez, és miután az utas a beszállókártyáját a megfelelő kapunál beolvasta, felszállt egy buszra, ami viszont az Udaipurba tartó géphez szállította az embereket – az ügyben az indiai Polgári Légiközlekedési Minisztériuma jelentést kért az érintett légitársaságtól.

India repülés SpiceJet beszállás tévedés
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

A légitársaságok képviselői nem értik, hogyan történhetnek ilyen mulasztások, hiszen többszöri ellenőrzéssel biztosítják, hogy ilyesmi – emberek rossz járatra való felszállása – ne fordulhasson elő: mint minden repülőtéren, így Indiában is a repülőgépre történő beszállás előtt az utasok okmányait a beszállókapuknál ellenőrzi a földi kiszolgáló személyzet, a fedélzetre lépés előtt pedig a repülőgép személyzete újból ellenőrzi azokat, függetlenül attól, hogy az utas a terminál és a repülő közti távolságot gyalogosan, busszal, vagy folyosón (csáp) tette meg.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben