Budapest Liszt Ferenc repülőtér egészségügyi protokoll megfelel járványkezelés koronavírus

Járványkezelési akkreditációt kapott a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

by Waterfan

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) vizsgálata alapján a Budapest Airport járványügyi intézkedései megfelelnek a nemzetközi sztenderdeknek, így a tanács hivatalosan akkreditálttá nyilvánította a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret a légi közlekedés újraindítását célzó programban.

Az ACI által elindított, az ICAO Tanács Légi közlekedés Fellendítési Munkacsoport ajánlásain és a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa Légi közlekedés Újraindítási és Fellendítési irányelvein alapuló kezdeményezés annak érdekében jött létre, hogy a repülőterek körében segítse a járványügyi protokoll gyakorlati alkalmazását, elősegítve a légi közlekedési iparág mielőbbi újraindulását, nem mellékes az sem, hogy ezzel lehetőség van arra is, hogy a csatlakozó vállalatok megosszák a tapasztalataikat és visszajelzésekkel segítsék a használatban lévő folyamatok hatékonyabbá tételét.

Az akkreditáció azt tanúsítja, hogy a Budapest Airport a hazai és nemzetközi hatóságokkal közösen, a nemzetközi protokollnak megfelelően biztosítja az ajánlások betartását, minimalizálva ezzel a fertőzés kockázatát.

A Budapest Airport a koronavírus járvány európai megjelenésének elején meghozott minden lehetséges intézkedést a repülőtéren tartózkodó utasok és a személyzet egészségének védelmében.

Járványügyi intézkedések a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren (BUD)

Pontokba gyűjtve nagyjából az alábbi intézkedések tapasztalhatók a reptéren:

  • folyamatos repülőtéri fertőtlenítő takarítás,
  • mind az utasok, mind pedig a személyzet tagjai között távolságtartás
  • a 1,5 méteres távolság betartatása érdekében padlómatricákat,
  • a tranzitterületen minden második ülésre tiltómatricákat ragasztottak,
  • a személyzet számára kötelező a maszk viselése,
  • ahol lehetséges és kivitelezhető, oda térelválasztó plexit építettek a személyzet és az utasok közé,
  • a terminálokat ellátó szellőztetőrendszert rendszeresen fertőtlenítik,
  • az utasok számára az épület számos pontján automata kézfertőtlenítőket helyeztek ki,
  • automaták segítségével lehetőséget biztosítanak arra, hogy az utasok emberi interakciótól mentes módon adhassák fel poggyászaikat, és végezhessék el az utasfelvételt (check-in)

Legútóbb pedig arról adhattam hírt, hogy bárki által igénybe vehető koronavírus tesztközpont nyílt a 2B Terminál nyilvánosan elérhető szintjén. Részletek ebben a cikkben, megtudhatjátok, hogy lényegében 1 nap karanténnal is meg lehet már úszni a hazaérkezést, ha jól tervezitek meg az utazásotokat.

Érdekelnek az utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, értesülj szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Érdekes volt? Oszd meg másokkal!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben