KM Malta Airlines nemzeti légitársaság

Rákaptak az utasok az új nemzeti légitársaságra, Málta elégedett

by Kassay Tamás

A KM Malta Airlines járataira naponta több mint 4000 helyet foglalnak, derült ki Clyde Caruana Málta pénzügyminiszterének nyilatkozatából. A máltai parlamentnek tartott beszámolójában elmondta, hogy az új nemzeti légitársaság a működéshez szükséges valamennyi területen komoly haladást értek el.

A KM Malta Airlines új, máltai nemzeti légitársaság járataira már most több mint 370,000 helyet adtak el

A személyzet szinte teljes egészében összeállt, az üzemeléshez szükséges létszámú, megfelelő képzettségű és gyakorlatú pilótákkal és légiutas-kísérőkkel már leszerződtek, a műszaki stáb kialakítása még zajlik. A géppark, a hangárok és a repülési slotok átadása folyamatban van és a code-share megállapodások is jó ütemben haladnak.

Bár még rengeteg a teendő, David Curmi, a légitársaság elnöke és csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy minden időben elkészüljön. A pénzügyminiszter kihangsúlyozta, hogy az Európai Unió adott még egy esélyt Máltának, hogy saját nemzeti légitársasága lehessen és ezt a lehetőséget nem szabad elszalasztani.

A KM Malta Airlines Ltd 2024. március 31-én kezdi meg működését.

A légitársaság európai úticélokra fog repülni, gépparkja 2 db A320-200 és 6 db A2320-neo, azaz összesen 8 repülőgépből áll, ebből 3 saját tulajdonban van. A 2024-es nyári menetrendben 16 európai város 18 repterére indítanak járatot (Bécs, Brüsszel, Prága, Koppenhága, Párizs (2), Lyon, Berlin, Düsseldorf, München, Catania, Milánó, Róma, Amszterdam, Málta, Zürich és London (2)).

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben