Lemondott a Boeing vezér a sorozatos botrányok után

by Kassay Tamás

Távozik a Boeing éléről Dave Calhoun vezérigazgató, aki év végéig még ellátja feladatait. – jelentette be hétfőn a repülőgépgyártó – írja a Reuters.

A legendás repülőgépgyártó cég vezetésének alapos átalakítása is napirendre került, miután a Boeing-nél biztonsági válság alakult ki azt követően, hogy januárban egy 737 MAX repülőgép fala kirobbant a levegőben.

A Boeing botrány legutolsó híre az, hogy a biztonsági problémákról a sajtónak éveken át beszámoló férfit holtan találták.

A repülőgépgyártó ma azt is tudatta a nyilvánossággal, hogy Stan Deal, a Boeing kereskedelmi repülőgépek üzletágának elnök-vezérigazgatója nyugdíjba vonul, az üzletág vezetését pedig Stephanie Pope veszi át. Steve Mollenkopf lett az igazgatótanács új elnöke.

A Boeing folyamatos gyártási és biztonsági problémái, valamint az egyre keményebb jogi csaták súlyosan rontják a társaság pénzügyi teljesítményét és kilátásait. A részvény idén már 28 százalékot zuhant a folyamatosan érkező újabb és újabb biztonsági problémákból adódó incidensek következtében. 

A hétfői bejelentést örömmel fogadta a piac, a Boeing részvények ára 3,5 százalékkal pattant fel a hivatalos tőzsdenyitást megelőző elektronikus kereskedésben.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben