wizz air tel aviv budapest

Mégsem indul újra a Debrecen Tel-Aviv Wizz Air járat

by Kassay Tamás

A korábbi hírek szerint többszöri halasztás után június 18-ától indult volna újra a Debrecen és Tel-Aviv közötti közvetlen Wizz Air járat. A Dehir azonban azt vette észre, hogy mégsem lehet foglalni erre a járatra, csak október 29-től. A portál megkeresésére Trubek Zsuzsa, a légitársaság kommunikációs menedzsere válaszolt.

Trubek Zsuzsa elmondta, hogy ugyan valóban komoly elhatározásuk volt a járat újraindítása, lévén egykoron igen sikeres volt, de az azóta eltelt időszakban is történt több olyan esemény a régióban, mely megrengette az utazók bizalmát. Máshonnan is csökkentik a kapacitásaikat Tel-Aviv felé, a felszabaduló repülőgépeket más desztinációkra irányították át. Abban bíznak, október végétől újra repülnek majd Debrecenből az izraeli nagyvárosba, de természetesen ismét előfordulhat, hogy tovább csúszik az újraindulás.

A járat hiánya negatív hatással lesz Debrecen turizmusára is, az utóbbi években ugyanis Izraelből nagyon élénk volt a vendégforgalom. Az Aquaticum Hotelbe például volt, hogy egy járattal 100 vendég érkezett. – jegyzi meg a helyi lap.

Repülőjáratok Debrecenből 2024 nyarán

A Wizz Air Debrecenbőlő Londonba, Rómába, a ciprusi Lárnakára, Isztambulba, Antalayába és Eindhovenbe repül. A légitársaságnak még 2 szezonális járata is indul Debrecenből, Antalya mellett a görögországi Korfura és a bulgáriai Burgaszba repülhetnek az utasok. Ez utóbbi 2 járat június közepén indul, szeptember végéig közlekedik majd.

A Lufthansa csak a müncheni útvonalat üzemelteti.

Kialakult a debreceni repülőtér nyári charterkínálata is. A Tui a törökországi Antalyába indít majd charterjáratokat, mint ahogy az Ibusz is. Az Ibusz gondozásában lesz még charterjárat a görögországi Kréta szigetére, Hanía városába. A Robinson Tours a bulgáriai Burgaszba közlekedtet majd charterjáratot, a Kartago Tours pedig Tunéziába, Monasztir városába.

A debreceni repülőtéren idén 300 ezer utasra számítanak, összehasonlításul Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyetlen hónap alatt fogad közel másfél millió utast.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben