Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter válasza Ryanair vezér

Megjött a miniszter válasza a Ryanair-vezérnek: Reméljük, nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit

by Kassay Tamás

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán az MTI-vel.

„Bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint.
Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet – és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez -, miért épp a magyar eljárással akad gondja”

– áll Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közleményében

Hangsúlyozta, persze teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat. „Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást – a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak” – fogalmazott.

Az ügy előzményei itt olvashatók:

  1. Bevezették az extraprofit adót.
  2. A Ryanair automatikusan leemelte az adó összegét azok kártyájáról, akik már megvették korábban a jegyeiket.
  3. A Wizz Air másképp tett, véleményeztem, hogy miért.
  4. A Ryanair vezér kvázi validálta az extraprofit intézményét, amely szerinte érthető az olajtársaságok esetén. (hoppá!)
  5. jelen cikk, várjuk az újabb fejleményeket.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben