Qantas titkos úti célokra indít járatokat

Titkos úti célokra indít járatokat a Qantas

by Waterfan

Az ausztrál Qantas légitársaság legújabb dobása, hogy ismeretlen úti célra indít repülőjáratokat. Az utasok a felszállás pillanatában még nem tudják, hogy hol fognak landolni – közölte a légitársaság.

Az egyedi fedélzeti élmény megteremtésének részeként a járatok néhány alacsony szintű repülést is tartalmaznak majd a nevezetes látványosságok közelében.

Mystery flights, titkos járatok

Az angolban „mystery flights” néven futó, magyarra leginkább talán a titkos járatok szaknévre lefordítható műfaj a turizmus speciális szeglete. Már az 1990-es években is népszerűek voltak a hasonló járatok, a Qantas most abban bízik, hogy a receptet a pandémia által sújtott reformkonyhán is tudja alkalmazni és kifőznek belőle valamit, ami nem csak fogyasztható, de az emberek érdeklődését is felkelti.

A modernizált verzióban különféle programokkal egészítik ki a repülés élményét:

  • borkészítés,
  • sznorkelezés trópusi szigeteken,
  • gourmet élmények.

Repülőjáratok titkos úti céllal

A Qantas bár komolyabb flottával rendelkezik a legendás Airbus A380-as repülőgépekből, ezek sajnos egy ideig még biztosan nem fognak repülni. A titkos járatok útvonalán Boeing 737-es gépek fognak szolgálni, a repjegyek stílszerűen 737 ausztrál dollárba kerülnek, ami nagyjából 173 000 forintra átszámolva.

Brisbane, Melbourne, valamint Sydney repülőtereiről lehet majd útnak indulni. Sok lehetőség egyébként nem lesz helyet foglalni, mert jelen állás szerint mindössze 3, városonként 1 ilyen járat szerepel a Qantas naptárjában.

A Qantas különféle kreatív módokon próbál bevételhez jutni, korábban webshopban árusította a különféle fedélzeti csomagjait, meg lehetett vásárolni például a business class piperekészletét, illetve a környezetvédelmi szempontból nem túl barátságos úti cél nélküli járataival is próbálkozott, amihez hasonlót Budapesten is kipróbálhattak az érdeklődök.

A Qantas Group ügyfelekért felelős vezérigazgatója, Stephanie Tully elmondta, hogy a titkos repülések arról szólnak, hogy az ausztrálok számára emlékezetes utazási élményeket nyújtsanak és népszerűsítsék a belföldi turizmust.

„Az oltások megkezdése sokkal nagyobb biztonságot hoz, és a belföldi határkorlátozások hamarosan a múlté kell, hogy legyenek. Addig is, ezek a járatok a rejtély által egyedülálló, pozitív élményt nyújtanak sok ember számára, akik újrakezdenék az utazást.”

Ha turizmus témában hiteles és megbízható információkat szeretnél olvasni, akkor csatlakozz Turizmus Hírek Hitelesen csoportunkhoz, ebben nem lesznek olyan hibák, mint amik nemrég előfordultak sok-sok portál esetében.

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben