Két hónap alatt két Boeing-informátor hunyt el rejtélyes körülmények között

by Kassay Tamás

Újabb rejtélyes haláleset a Boeing repülőgyárral perben állók körében. Elhunyt Joshua Dean minőségellenőr, miután egy antibiotikumoknak ellenálló baktérium támadta meg a szervezetét – írja a Fox News nyomán a Telex. Az MRSA-fertőzés villámgyorsan legyűrte a férfit, megtámadta a tüdejét, és az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Újabb rejtélyes haláleset: Joshua Dean a Boeing beszállítójának, a Spirit AeroSystemsnek a minőségellenőre volt és fellépett az alkatrészgyártás hiányosságai ellen.

A 44 éves férfi 2023-ban elvesztette az állását, ami miatt panaszt tett a szövetségi munkaügyi tisztviselőknél. Állítása szerint ugyanis csak azért rúgták ki, mert felszólalt az alkatrészgyártás hiányosságaival kapcsolatban.

Joshua Dean korábban a több katasztrófában is érintett Boeing 737 MAX típusú repülőgép alkatrészeinek veszélyes hibáiról tett vallomást egy részvényesi perben.

Igen ritka véletlennek tűnik, hogy Joshua Deant éppen ugyanaz ügyvédi iroda képviselte, amelyik John Barnett, a Boeing másik, 2 hónappal ezelőtt rejtélyes körülmények között holtan talált informátorának megbízásából is dolgozott a Boeinggel szemben. Barnett holttestét március 9-én a dél-karolinai Charlestonban találták meg az autójában. Az első rendőrségi jelentések szerint öngyilkos lehetett, de még vizsgálják a halála körülményeit.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben