Ryanair 6 új útvonal Budapestről 2024 nyári menetrend

Ryanair vezér: 6 új járatot indítunk Budapestről

by Polisor Bettina

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary Budapesten tartott sajtótájékoztatón számolt be a légitársaságot érintő legfrissebb hírekről múlt héten. Többek között bejelentette, hogy a Ryanair 6 új útvonalat indít Magyarországról, több már meglévő útvonalon pedig növelik a járatok számát.

Ryanair nyári menetrendje 6 új útvonallal bővül

O’Leary egyebek között bejelentette, a 2024-es nyári menetrendben 6 új útvonalat kínálnak Budapestől, amelyekre már lehet jegyet fogalni. Az alábbi, új járatokkal együtt összesen 66 útvonalat kínál a Ryanair a magyarországi utasoknak.

  • Frankfurt
  • Faro
  • Milánó
  • Szkíathosz
  • Tirana
  • Trieszt

A Ryanair megelőzné a Wizz Air-t a magyar piacon

20 útvonalon járatsűríti is a járatsűrítést jelentettek be, Alicante, Bari és Róma a legnépszerűbb úti cél a sűrített járatok közül. A sajtótájékoztatón a vezérigazgató reményét fejezte ki, hogy a légitársaság 2024-ben a terveik szerint 5 millió utast szállít majd a magyar piacon, ami a 2023-as eredményhez képest 22 százalékos növekedést jelent.

Ezzel O’Leary szerint az ír fapados hazánk legnagyobb légitársaságává válna az utasszám alapján, lekörözve a konkurens Wizz Airt. O’Leary szerint míg a konkurencia ritkítja a járatait, a Ryanair épp ellenkező irányú stratégiát követ desztinációi bővítésével és magyar bázisa erősítésével. Nem tudni miről beszél pontosan az ír szabadszájú topmenedszer, ugyanis a Wizz is bővítést jelentett be Budapestről:

O’Leary bejelentette azt is, hogy két új Boeing 737-es gép érkezik majd a budapesti Ryanair bázisra, ezekkel együtt már 10 gép fog a magyar fővárosban állomásozni. Az ír diszkont légitársaság feje beszélt a globális biztonsági kihívásokról is, továbbá megemlítette az extraprofitadót – amellyel kapcsolatban január 24-én döntött a Kúria: nem kell megfizetnie a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiszabott 300 millió forintos bírságot a Ryanairnek.

O’Leary: az OTA-k kalózok

Michael O’Leary beszélt még a Ryanair és az online utazási irodák (OTA) közötti csatáról is. Az általa csak „kalózoknak” nevezett OTA-k közül többel már megállapodtak, vagy épp előkészítik a megállapodást, a többi online utazási iroda azonban továbbra sem értékesítheti a Ryanair repülőjegyeit. Az ügyről korábban mi is beszámoltunk egy cikkünkben, hiszen többek között a magyar piacra értékesítő repjegy.hu-t is negatívan érinti, hogy az általuk alkalmazott technológia ellehetetlenítése miatt december közepétől megszűnt a Ryanair jegyek értékesítésének lehetősége  portáljukon.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben