Chris Dinsdale Budapest Airport vezérigazgató lemondás távozás

Távozik a Budapest Airport vezérigazgatója, Chris Dinsdale Kanadában folytatja

by Kassay Tamás

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója 2023 július végén távozik a Budapest Airport vezérigazgatói posztjáról. Mai hír, hogy irányítása alatt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a történetében először kiérdemelte Európa legjobb repülőtere címet is.

Chris Dinsdale augusztustól a Calgary Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Calgary Airport Authority elnök-vezérigazgatói posztját tölti majd be Kanadában.

A kanadai szakember az év elején tájékoztatta a Budapest Airport tulajdonosait, hogy a vállalatnál töltött több mint hét évnyi vezetői munka és több mint két évtizedes magyarországi tevékenység után új kihívást szeretne elfogadni szülőhazájában, Kanadában. A Budapest Airport tulajdonosai tiszteletben tartják a vezérigazgató döntését és minden jót kívánnak neki.

Chris Dinsdale Budapest Airport vezérigazgató lemondás távozás
Fotó: Budapest Airpot / Baranyi Róbert;
Utazós hírek, vélemények várnak a Facebook csoportunkban, csatlakozz!

Chris Dinsdale 2015 óta pénzügyi igazgatóként, később emellett vezérigazgató-helyettesként, végül pedig 2021 óta vezérigazgatóként dolgozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető vállalatnál. Nagy szerepet játszott abban, hogy a repülőtér többször is elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” elismerést, valamint a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) által épp a mai napon bejelentett „Európa legjobb repülőtere” díjat. Chris Dinsdale munkája nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a repülőtér a magyar turizmus zászlóshajójává és Magyarország méltó kapujává fejlődött.

Kialakította és végrehajtotta a Budapest Airport vállalati stratégiáját, valamint a minőséggel és fenntarthatósággal kapcsolatos beruházásokat indított el és valósított meg, amelyek nemzetközi szinten is feljebb pozícionálták a vállalatot.

„A Budapest Airport részvényesei, teljes menedzsmentje és minden munkatársa hálás Chris Dinsdale elmúlt évekbeli elkötelezettségéért és vezetői munkájáért. Különösen kiemelkedő volt az a hivatástudat, amellyel biztosította a vállalat stabilitását a járvány idején és felkészítette a repülőteret a légiközlekedés COVID utáni újraindulására. Minden jót és sok sikert kívánunk neki a jövőbeni kanadai munkájához.”

-mondta Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke.

A Budapest Airport tulajdonosai hamarosan tájékoztatást adnak az új vezérigazgató személyéről, és továbbra is elkötelezettek a Budapest Airport vezetésének és napi működésének folyamatossága és kiválósága mellett.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben