Újabb Boeing 737-800-as hullott szét a levegőben

by Kassay Tamás

Egy újabb Boeing 737-800-as repülőgép hajtott végre kényszerleszállást, miután felszállás közben levált a motorburkolata, a lehulló elemek pedig eltalálta az egyik szárnyat is.

A 2015-ben gyártott Boeing műszaki hibája miatt az Amerikai Légügyi Hatóság vizsgálatot rendelt el. Vasárnap reggel 8:15-kor a Southwest 3695-ös, Houstonba tartó járata vészhelyzetet jelentett, mert a Denverből (DEN) felszálló gép hajtóművének burkolata széthullott. A repülőgép megszakította útját és 135 utassal, valamint 6 fős személyzettel a fedélzetén visszatért a denveri repülőtérre. Az utasok 3 órával később egy másik repülőgéppel indulhattak el útjukra.

A Southwest Airlines elismerte felelősségét, és közölte, hogy karbantartó részlege felülvizsgálja a Boeing 737-800-as gépet, miután a gép hajtóművét borító burkolat leesett.

Elnézést kérünk a késéssel járó kellemetlenségekért, a legfőbb prioritásunknak az ügyfeleink és alkalmazottaink végső biztonságát tartjuk” – közölte a légitársaság.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben