Újabb repülőjáratokat jelentettek be Budapest és Isztambul között

by Kassay Tamás

A Wizz Air légitársasága újabb járatsűrítést jelentett be, ezúttal Törökország felé. A télen is izgalmas úti célnak számító Isztambul felé az eddigi heti hét járat helyett márciustól hetente kilencszer közlekednek a repülőgépek. A Budapest-Isztambul útvonalra szóló jegyeket a Wizz Air weboldalán, valamint a légitársaság mobilapplikációján keresztül lehet foglalni, a legjobb elérhető ár 15590 forint.

Budapestről már hetente kilencszer indulnak repülőgépek Isztambulba

A két kontinenst, Európát és Ázsiát összekapcsoló Isztambul a nyugat és a kelet különleges egyvelege, amely magával ragadja a turistákat. Kulturális sokszínűsége, páratlan hangulata és káprázatos építészete egyedülálló bájt kölcsönöz a városnak. Törökország gazdasági, kulturális és művészeti központja számos izgalmas látnivalót és nevezetességet rejt. A múltidéző mecsetek, paloták és bazárok, a modern metropolisz vibráló egyvelegével társítva teszik felejthetetlenné az utazást.

„Bízunk benne, hogy a járatbővítéssel tovább erősödhet a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolata. A Wizz Air török úti céljai eddig is népszerűek voltak a magyar utazók körében, így örülünk neki, hogy a budapesti járatok bővítésével még könnyebben elérhetővé tehetjük Isztambult. Elkötelezettek vagyunk a két ország közti légiközlekedési kapcsolatok erősítésében, és bízunk benne, hogy az elkövetkezendő időszakban tovább fejleszthetjük Magyarország és Törökország közti kínálatunkat” 

– mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

Jó formában a Wizz Air

A Wizz Air első magyarországi járata 2004 júniusában szállt fel, azóta csak Magyarországról több mint 47 millió utast szolgált ki a légitársaság, amely Budapestről és Debrecenből összesen 72 útvonalat kínál a világ 29 különböző országába. 

A Wizz Air a 2024-es pénzügyi évben tovább erősíti pozícióját, mint Európa leggyorsabban fejlődő légitársasága. A légitársaság az iparági átlagteljesítményt messze túlszárnyalva, a 2019-es kapacitásához képest is további 53 százalékkal magasabb kapacitást üzemeltet. Közel 1000 útvonalon, több mint 50 országba kínál megfizethető árú utazási lehetőséget, amellyel 2023-ban összesen 67 millió utast repít el kedvelt úti céljára. A népszerű Kairó, Sarm es-Sejk, Koppenhága, Isztambul, illetve Antalyával együtt Magyarországról idén csaknem tucatnyi új útvonalat indított a légitársaság.

A Magyarországon piacvezető légitársaság folyamatosan növekvő repülőgép flottájának több mint 50 százaléka a legmodernebb, fenntartható Airbus A321neo repülőgépekből áll. 

Wizz Air járatok Törökországba Magyarországról

Törökország két városába is repülhetünk, Isztambul mellett a népszerű nyaralóhely, Antalya is elérhető lesz 2024 tavaszától a fapados légitársasággal, utóbbi Budapest mellett Debrecenből is!

Budapest – Isztambulhetente kilencszermár elérhető15 590 forinttól
Debrecen – Antalyahetente kétszer2024. március 31.15 590 forinttól
Budapest – Antalyahetente háromszor2024. április 1.15 590 forinttól

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben