wizz air abu dhabi budapest dubaj

Ezért repül Dubajba a Wizz Air Abu Dhabi – Budapest járata

by Kassay Tamás

Utazós fórumokban felmerült korábban a kérdés, hogy ha valaki az Abu Dhabiba (AUH) tartó járatra foglalt jegyet, akkor miért írja ki a rendszer, hogy a Dubaj (DXB) repülőterére érkezik. A válasz prózai, és 2022 januárjáig így is marad a helyzet a Wizz Air mai közleménye alapján.

Abu Dhabi beutazási korlátozásai túl komplexek

A korábban bejelentett Budapest – Abu Dhabi járatok az Emírségben érvényben lévő beutazási korlátozások miatt 2022 januárjáig Dubajban szállnak le. A döntés érthető, ugyanis a Konzuli Szolgálat oldalát böngészve, első olvasásra még gyakorlott szemmel sem látom 100% biztosan, hogy pontosan hány tesztet is kellene csináltatnom és addig hol kellene karanténban lennem. Második olvasásra már persze minden világos, de senkinek sem lenne jó, ha érkezéskor szembesülne kellemetlenségekkel. Például, az oltással rendelkezőktől is kérnek 3 tesztet, egyet elindulás előtt, egyet érkezéskor kell elkészíteni, az utolsót pedig 6 nappal érkezés után…

A Wizz Air inkább Dubaj felé viszi az utasokat

A Wizz Air a közleményében kihangsúlyozta, hogy döntésének köszönhetően az utasoknak lehetősége nyílik arra, hogy a késő őszi és a téli időszakban is közvetlen járattal juthassanak el Dubajba Budapestről, ahol ebben az időszakban remek időjárásban lehet eltölteni az időt. Azok az utasok, akik Abu-Dhabiba foglaltak jegyet a fenti időszakra, a foglaláskor megadott e-mail címre értesítést kapnak, amelyben a légitársaság a következő 3 lehetőséget ajánlja fel:

  1. amennyiben azt az utasok igénylik, térítésmentesen átfoglalhatják jegyüket a Wizz Air másik járatára, vagy
  2. a légitársaság visszatéríti számukra jegyáruk 100 százalékát az eredeti fizetési módnak megegyezően.
  3. A légitársaság arra is lehetőséget biztosít, hogy az érintett utasok a jegyár 120 százalékának megfelelő összeget WIZZ pontokban igényeljék vissza, melyet 12 hónapig bármilyen Wizz Air járatra, illetve szolgáltatásra fel tudnak használni.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben