Wizz Air nőnapi ígérete több női pilóta vezető hölgy

Nőnap alkalmából ígéretet tett a Wizz Air

by Waterfan

A Wizz Air a nemzetközi nőnap és a tematikus “Nők a repülésben” hét alkalmából közleményt adott ki, amely szerint további lépéseket tesz a légi iparban a nemek egyenlő megoszlásának megteremtése érdekében. A légitársaság dolgozik rajta, hogy egyre több női munkatárs számára adjon lehetőséget pilótaként, valamint a vállalat vezetői pozícióiban.

Több nő kaphat lehetőséget, hogy pilóta legyen

A Női Repülőgép Pilóták Nemzetközi Társaságának (ISA) kutatása alapján a pilótanők aránya mindössze 5,1 % a világon, ami tisztán mutatja, hogy a hagyományosan férfiak által betöltött állásokban jócskán van lehetőség a diverzitás növelésére a légiközlekedés területén is. A magyar gyökerű fapados légitársaság a Cabin Crew to Flight Deck programjával is ösztönzi a hölgy pilóták számának növelését. A 40 hónapos program keretében:

  • pénzügyi,
  • utazási és
  • lakhatási támogatással, valamint
  • személyre szabott munka- és tanulmányi tervvel

segíti a személyzet ígéretes jelöltjeit, hogy pilótává válhassanak. A Cabin Crew to Flight Deck program lehetőséget kínál a fedélzeti személyzet ambiciózus tagjai számára, hogy karrierjükben magasabb szintre léphessenek.

A Wizz Air nőnapi ígérete: több női pilóta és vezető számára adnak lehetőséget

A 2021. március 8-án kezdődő “Nők a repülésben” hét alkalmából a Wizz Air megerősíti, hogy támogatni fogja női munkatársai karrierjének előremozdítását a légiközlekedés minden területén, beleértve a nemek egyenlő megoszlásának megteremtését is a légitársaság igazgatóságán belül.

„Mi, a Wizz Airnél pontosan tudjuk, hogy a kollégáink sokszínűsége erősít bennünket, ezért nemcsak ma, hanem minden egyes nap nagy becsben tartjuk női munkatársainkat, hiszen munkájuk nélkülözhetetlen a légiközlekedésben. Szeretnénk inspirálni a légiközlekedésben dolgozó nők következő nemzedékét azzal, hogy a Wizz Airnél lehetőséget biztosítunk arra, hogy ne csak elindíthassák, hanem fel is építhessék szakmai karrierjüket. Akár légiutaskísérőkről vagy pilótákról, akár repülőgépmérnökökről, repülőgépszerelőkről vagy az irodáinkban dolgozó kollégáinkról legyen szó, továbbra is támogatjuk a nők szerepvállalásának erősítését és egyenlőségét ebben az iparágban” 

– mondta Marion Geoffroy, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

A néhány nappal ezelőtti országos félretájékoztatás után új kezdeményezés indult el, hogy a turizmus témaköréhez kapcsolódó hírekben elkerülhessék az olvasók a fals információkat. Elindult egy Facebook csoport és egy hírgyűjtő oldal is, amin kizárólag ellenőrzött forrásból, hozzáértő által ellenőrzött hírek kapnak helyet.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek hitelesen csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben