Wizz Air paralimpia

A Wizz Air szárnyakat ad a Magyar Paralimpiai Csapat versenyzőinek Párizsba

by Kassay Tamás

Kedden délután ünnepélyes keretek között írta alá a Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. és a Magyar Paralimpiai Bizottság az együttműködési megállapodást, amely 50 nappal a párizsi paralimpia megnyitója előtt jött létre. Az esemény a Magyar Sport Háza földszinti tárgyalójában zajlott, ahol a média képviselői előtt a Wizz Air Hungary kommunikációért és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója, Radó András és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László írták alá a szerződést. A rendezvény moderátora Kovács Barbara, a Magyar Paralimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója volt.

A paralimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az augusztus 28. és szeptember 8. között megrendezett paralimpiai játékokra, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival. A Magyar Paralimpiai Csapat támogatása mellett a Wizz Air a megszokottnál is több járatot üzemeltet majd Budapest és a Párizs-Orly repülőtere között, hogy a lehető legtöbb szurkoló tudja élőben is átélni a rangos sporteseményt.

Az eseményen két kiemelkedő sportoló, Szvitacs Alexa paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező és Wermeser Zsombor paralimpikon kerékpáros is részt vettek. Mindketten megosztották gondolataikat az előttük álló kihívásokról és az utazási élményeikről.

Szvitacs Alexa elmondta, hogy edzőtáborokkal készülnek a paralimpiára, és emlékeztetett, hogy legutóbbi világbajnokságáról a Wizz Air járatán érkezett haza, méghozzá aranyéremmel, reméli, hogy a légitársaság ezúttal is szerencsét hoz számára. Wermeser Zsombor hozzátette, hogy a novemberben megkezdett felkészülés során most jutottak el a versenyspecifikus edzésekhez, és örömmel várja a paralimpiát. A verseny során előnyként gondol arra, hogy már van paralimpiai tapasztalata.

Mindkét sportoló osztott meg érdekes történeteket utazásaikról. Alexa kifejezte háláját a légitársaság segítőkész hozzáállása miatt, míg Zsombor egy másik légitársasággal szerzett korábbi kellemetlen élményét osztotta meg, amikor a járvány ideje alatt megsérült a feladott csomagként szállított kerékpárja, de olyan is történt vele, hogy a brazíliai világbajnokságra megérkezvén a kerékpárja Párizsban ragadt és hatalmas stresszt okozott, hogy a verseny kezdetéig megkapja-e a sporteszközét.

Wizz Air paralimpia
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kiemelte az együttműködés kulcsfontosságú szempontjait: rugalmasság és kényelem, költséghatékonyság, valamint a Wizz Air által biztosított kedvező díjszabás. Elmondta, hogy a sportolók több turnusban utaznak, hogy a lehető legoptimálisabb érkezési és távozási idők mellett vehessenek részt a versenyen. Külön kiemelte a fogyatékkal élő sportolók speciális eszközeinek szállítási nehézségeit, valamint a Wizz Air jelentős támogatását ezen a téren. Kiemelte, hogy rendkívül fontos számukra az, hogy stresszmentesen tudnak közlekedni a versenyzők, mert biztosak lehetnek benne, hogy a felszerelésük velük együtt meg fog érkezni a helyszínre.

„Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan nemzetközi szinten is meghatározó légitársaság, mint a Wizz Air értéket lát a parasportban, és megkülönböztetett figyelmével repít el bennünket Párizsba. A támogatás és az utazásunk megkönnyítése mellett a parasportolók láthatóságának növeléséhez is hozzájárul ez az együttműködés, ami legalább ugyanolyan felbecsülhetetlen értékkel bír. 50 nappal járunk a párizsi paralimpia megnyitója előtt, a Magyar Paralimpiai Csapat jelenleg 36 fős. Célunk a tokiói sikerek megismétlése lesz a francia fővárosban, amelyhez ezúton is köszönjük a Wizz Air Hungary támogatását!” – mondta el Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Radó András, a Wizz Air kommunikációs igazgatója a Spabook kérdésére válaszolva elmondta, hogy a légitársaság 20 éves tapasztalata jelentős segítséget nyújt a fogyatékkal élő utasok igényeinek kiszolgálásában. Megjegyezte, hogy a mostani utazások során is előállhat olyan helyzet, amelynek tapasztalatait hasznosítani tudják majd a mindennapi működésük során is, de alapvetően nagy tapasztalattal rendelkeznek mindent megtesznek a zökkenőmentes utazásért. Radó András emellett kiemelte a budapesti és párizsi repülőtér személyzetének fontosságát és profizmusát a külön asszisztenciát igénylő utasok és sportolók kiszolgálásában.

„Büszkeség számunkra, hogy a Magyar Paralimpiai Csapat tagjai is velünk repülnek ezen az izgalmas, rangos sporteseményekkel teli nyáron. A sport még akkor is csapatmunka, ha valaki egyénileg végzi, hiszen a támogatók, segítők mindig ott vannak a háttérben. Örülünk, hogy mi is hozzátehetünk magyar sportolóink sikereihez akár egyénileg, akár csapatban indulnak a versenyszámokban. Bízunk benne, hogy minél több utasunk tart járatainkkal Párizsba augusztus végétől, mikor kezdetét veszik a paralimpiai játékok, és a helyszínen szurkolnak az emberfeletti teljesítményt nyújtó sportolóinknak” – mondta Radó András, a Wizz Air kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője.

A Wizz Air februárban írt alá hasonló együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal, júniusban pedig kilenc szurkolói járattal támogatta a hazai sportrajongókat a labdarúgó Európa-bajnokság alkalmából. A légitársaság emellett nagyfokú bővítést is végre hajtott a magyar piacon: 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állított üzembe a budapesti bázisán, idén pedig hét új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl.Így az utazni vágyók nyáron már Brassóba, Brüsszel fő repülőterére, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába, ősszel pedig Gran Canariára is közvetlenül repülhetnek.

Az esemény méltó nyitánya volt a paralimpiai visszaszámlálásnak, amely során a magyar sportolók és a Wizz Air közösen készülnek arra, hogy büszkén képviseljék Magyarországot a világ legnagyobb sporteseményén.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben