Budapest Jereván Wizz Air repjegy

Régóta várt úti célokra indultak járatok Budapestről

by Kassay Tamás

A Wizz Air ma hivatalosan is bejelentette, hogy három városba indított közvetlen járatot Budapestről. A légitársaság bedurrantotta a nyarat ugyanis a nemrég bevezetett Brüsszel, Stuttgart és Valencia után most a túrázás és kultúra kedvelő turisták által már szinte követelt örmény fővárosba, Jerevánba, valamint a magyarok számára kiemelten fontos Brassóba és a brit turisták által a fürdője miatt nemrég felkapott Bukarestbe is indít járatokat.

Brassó, Bukarest, Jereván is közvetlen járattal elérhető Budapestről a Wizz Air gépeivel

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Említettem a brit turistákat, nos, ezt nehéz elhinni, de igaz: reggel felülnek a gépre, elmennek Bukarestbe (OTP) a kiemelkedően jó fürdőbe, jól érzik magukat, pihennek, kezelésekre járnak, este pedig hazarepülnek és még így is olcsóbban kijönnek, minta ugyanezt Londonban tennék meg. Bukarest fürdője mellett a román főváros jelentős építészeti emlékei, többek közt palotái, kolostorai és diadalíve szintén kihagyhatatlan látnivaló, abszolút megér egy kirándulást a város, ahová a legjobb elérhető jegyár 12390 forint.

Az erdélyi koronavárosként is ismert Brassó (GHV) pedig szintén történelmi múltja és a Déli-Kárpátok öleléséből származó kirándulóhelyei miatt lehet örökre szóló élmény az utazók számára, magyar szempontból pedig kiemelt jelentőségű úti cél, ahová a legjobb elérhető jegyár 8190 forint.

Budapest Brassó Wizz Air repjegy
fotók: Budapest Airport / Baranyi Róbert

A sokak által nagyon várt, már-már kikövetelt új helyszín pedig Jereván (EVN), így mostantól Örményország is közvetlenül elérhető Magyarországról, legjobb esetben 16490 forintért.

Aki szereti a természetet, az építészetet, a kultúrát, történelmet, és a jó ételeket, az garantáltan életre szóló élményekkel fog hazatérni Jerevánból és Örményországból. A látványos építészeti különlegességek között szerepel a lépcsőzetes Cascade komplexum, az Operaház, a világ egyik leggazdagabb középkori könyvtára, a Matenadaran múzeum, valamint rengeteg olyan hangulatos és élettel teli köztér, amelyet egészen egyedi hangulatot árasztanak. Azt se felejtsük el, hogy az örmények messze földön híresek arról, hogy nagyon kedves vendéglátók.

Budapest Jereván Wizz Air repjegy
ÚTVONAL​JÁRATSŰRŰSÉG
Budapest – Brassókedd, csütörtök, szombat
Budapest – Bukarestminden nap
Budapest – Jereváncsütörtök, vasárnap

„A budapesti repülőtérről idén nyáron a világ több mint 130 úti céljára repülhetnek közvetlenül utasaink, köztük azokra az új, hiánypótló desztinációkra, melyekkel a Wizz Air júliusban induló járatai bővítik a légikikötőnk hálózatát. A brassói összeköttetés rég várt hidat biztosít a legnagyobb romániai magyar közösséggel rendelkező Székelyföld és Magyarország között, és a jereváni légi kapcsolat is izgalmas turisztikai és gazdasági lehetőségekkel kecsegtet. Úgy vélem, ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy várakozásainknak megfelelően idén a 16,2 milliós, pandémia előtti rekordot is meghaladja a repülőtér utasforgalma” – mondta Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.   

„A Wizz Air nagy örömmel indítja el legújabb járatait, amelyek erős összeköttetést biztosítanak egyik szomszédos országunkkal, Romániával, és elérhetővé teszik Örményországot is. Bízunk benne, hogy minél többen indulnak felfedezni ezeket a városokat, amelyek egyaránt gazdag történelemmel és rengeteg izgalmas látnivalóval rendelkeznek. Alig várjuk, hogy a nemrég elindított Brüsszel, Stuttgart és Valencia járataink után a Brassóba, Bukarestbe és Jerevánba tartó repülőgépeinken is üdvözölhessük utasainkat” – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben