Wizz Air terjeszkedik Olaszországban új bázis Bari Lamezia Terme

A Wizz Air rárepült Olaszországra is – 7 új belföldi útvonal, új bázis Bariban

by Waterfan

A Wizz Air eddig is Európa leggyorsabban növekvő légitársasága volt, most pedig a válság ellenére dinamikus terjeszkedésbe kezdett. A légitársaság ma jelentette be, hogy megnyitja 38. bázisát a dél-olaszországi Bariban. Emellett Norvégiában is belföldi járatokkal erősít a lila fapados, amit a helyi gazdasági szereplők nem fogadtak kitörő lelkesedéssel. Erős konkurencia érkezik, vajon lesz másik ország is, ahol ezt láthatjuk hamarosan?

A Wizz Air új bázist nyit Bariban

2020 decemberétől a légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba Bari repülőterén (BRI). Az új bázis megnyitása és a már elérhető 16 úti cél mellett a Wizz Air 2020 decemberétől 3 új útvonalat nyit az új Bari bázisról – Bologna, Torinó és Verona repülőterére.

Terjeszkedik a Wizz Air Olaszországban

Az új bázis megnyitása mellett a WizzAir bővíti olasz belföldi útvonalait is:

  • Milano Malpensa repülőteréről 3 új úti cél válik elérhetővé decembertől: Nápoly, Brindisi és Lamezia Terme
  • Catania és Verona szintén összekapcsolódik egy új légihídon keresztül.
  • Bari – Milánó – Malpensa közötti járatok sűrűségét az eddigi heti 7-ről 11-re növelik.
Wizz Air terjeszkedik Olaszország új bázis Bari Lamezia Terme

A Wizz Air közleménye szerint a bari, milánói és cataniai kínálatának bővítése és a harmadik olasz bázis megnyitása a légitársaság hosszútávú elkötelezettségét tükrözi aziránt, hogy még több olaszországi utasa számára biztosítsa a megfizethető és „zöldebb” utazás élményét. A Wizz 10 évvel ezelőtt, 2010-ben repült először Bariba és egy évtized alatt közel 1 millió utast szállított a dél-olaszországi városba érkező és onnan induló járatain. Az új bázis megnyitásával nagyjából 40 új munkahely jön létre, ezzel segítve a térség gazdasági fejlődését és kapcsolódó erőforrás szükségleteken keresztül további több száz új munkahely megteremtését is a helyi munkaerőpiacon.

Mindeközben, szintén Olaszországban:

Intenzíven terjeszkedik a Wizz Air, belföldi járatokat indít

Nem csak Olaszországban, hanem a legutóbbi hírek szerint Norvégiában is rálépett a gázra a vállalat, és konkurenciát kínál a belföldi utazások tekintetében is, ami korábban nem volt jellemző rá. Ahogyan az évek óta nyílt titok, mind a Norwegian, mind pedig az Alitalia pénzügyi nehézségekkel küszködik, ennélfogva sebezhető és legyőzhető versenytársak.

Utazással kapcsolatos online beszélgetésekben többször hangsúlyoztam már, hogy a Spabook megítélése szerint a légitársaságok között a Wizz Air lehet válság legnagyobb nyertese.

Érdeklődve várjuk a következő híreket, ugyanis a Wizz további 250 darab Airbus A320neo repülőgépet rendelt meg, amelyekkel várhatóan 2030-ig az ökológiai lábnyomuk 30%-os csökkenése mellett fog egyre növekvő kapacitást biztosítani.

A Wizz Air pénzügyileg stabil, befektetési fokozatú, hitelminősített légitársaság, amelynek 134 repülőből álló, átlagosan 5 éves, fiatal flottája a napjainkban elérhető leghatékonyabb és fenntartható Airbus A320, A320neo és A321neo repülőiből áll. Ezek a gépek nagyjából 20 százalékkal kevesebb károsanyagot bocsátanak ki, mint az előző generációs repülőgépek. Ezek a korszerű technológiájú gépek teszik a Wizz Airt a legzöldebb és legalacsonyabb költség mellett üzemelő légitársasággá Európában.

“A bejelentésünk, miszerint a légiközlekedésben kihívást jelentő időszakban is folyamatosan bővítjük a jelenlétünket, jól mutatja nemcsak Olaszország iránti elkötelezettségünket, hanem a Wizz Air üzleti modelljének erejét is. Harmadik olaszországi bázisunkat szintén egy korszerű, modern repülőgéppel indítottuk el, hiszen az olasz piac is kiemelt fontosságú a működésünk szempontjából. Örülünk, hogy új, rendkívül alacsony árú belföldi útvonalakat vezethetünk be – egyet Verona és Catania között, hármat Bari repülőteréről, valamint szintén hármat a Milánó-Malpensa repülőtérről. Tartjuk magunkat a fokozott higiéniai protokolljaink legmagasabb színvonalához, és bízunk benne, hogy a Wizz Air vonzó árai és nagyszerű útvonalhálózata még több olaszországi utas számára biztosítja a megfizethető utazás élményét”  mondta el George Michalopoulos, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója.

Ez a növekedés együtt jár az „utazás fertőtlenítésével, amelyet a Wizz Air a légitársaságok közül az elsők között vezetett be azért, hogy a repülés folytatásával újraindítsa az iparágat. Az újonnan bevezetett egészségügyi óvintézkedésekkel a légitársaság célja az, hogy megvédje az utasait és a személyzetét. A HEPA légszűrővel felszerelt gépeken ezek a filterek már alapból kiszűrik a levegőből a vírusok és baktériumok 99,97 százalékát. A Wizz Air új protokolljai támogatják a közösségi távolságtartásra vonatkozó javaslatok betartását, kiemelkedően tiszta környezetet biztosítanak a fedélzeten és csökkentik a nem szükséges interakciókat és fizikai kontaktusokat, hogy az utasok teljes biztonságban érjék el az úti céljukat. 

A Wizz air legújabb útvonalai Olaszországban

ÚtvonalJáratsűrűségElső járat
BARI – BOLOGNAnaponta2020. 12. 17.
BARI – VERONAkedd, csütörtök, szombat2020. 12 17.
BARI – TORINÓhétfő, szerda,péntek, vasárnap2020. 12. 18.
CATANIA – VERONAkedd, szerda, csütörtök, szombat, vasárnap2020. 12. 17.
MILÁNÓ-MALPENSA – BRINDISInaponta2020. 12. 10.
MILÁNÓ-MALPENSA – LAMEZIA TERMEnaponta2020. 12. 15.
MILÁNÓ-MALPENSA – NÁPOLYnapi kétszer: hétfő, szerda, péntek, vasárnap
napi egyszer: kedd, csütörtök, szombat
2020. 12. 17.

WIZZ AIR BŐVÍTETT JÁRATSŰRŰSÉGE MILÁNÓ MALPENSA REPÜLŐTÉRRŐL

ÚtvonalJáratsűrűség (heti)
MILÁNÓ-MALPENSA – BARI7-ről 11-re növekszik

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben