Wizz Air utasbarát lépések lejárt úti okmányok utazástervező térkép

A Wizz Air utasbarát lépéseket tett

by Kassay Tamás

A Wizz Air utasbarát gesztust tett, ugyanis ma reggel közleményt adott ki, hogy felhívja utasai figyelmét, hogy a Magyarországon a veszélyhelyzet miatt még érvényesnek számító, de lejárt okmányaik külföldi utazásra nem alkalmasak, emellett utazástervező térképpel segít eligazodni a beutazási korlátozások útvesztőiben. A légitársaság javasolja, hogy mindenképpen ellenőrizzük, és szükség esetén újítsuk meg úti okmányunkat, mielőtt útnak indulnánk.

A járványhelyzet enyhülésével a Wizz Air egyre több járatot indít újra, illetve Budapestről és Debrecenből újabb, rég várt járatokat biztosít utasainak. Ciprusra például mindkét városból repülhetünk.

Az úti okmányok megújítására hívja fel a figyelmet a Wizz Air

A légitársaság eközben arra is felhívja a figyelmünket, hogy az egészségügyi előírások mellett az okmányok, adatlapok, oltási igazolványok és a PCR tesztek érvényességére is fokozottan figyeljünk oda, nehogy ilyen banális okból hiúsuljon meg az utazásunk.

A tavaly novemberben hozott kormányrendelet alapján ugyanis a 2020 november 4-e után lejárt igazolványok a jelenlegi veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig Magyarország területén használhatók maradnak, nem érvényesek azonban abban az esetben, ha ezekkel az úti okmányokkal el szeretnénk hagyni az országot.

Érvényes úti okmányok hiányában a légitársaság a célországok beutazási szabályainak megfelelően meg kell, hogy tagadja az utasfelvételt, ezért az utazás időpontját megelőzően, lehetőleg hetekkel korábban érdemes kezünkbe venni okmányainkat és megnézni az érvényességüket. Egyes országokba nem elég, ha az utazás ideje alatt érvényes az úti okmányunk, a beutazáshoz a három, vagy akár hat hónapnál hosszabb érvényességi idő is elengedhetetlen. Ennek az utazás előtt mindenképpen érdemes időben utánanéznünk”

– javasolja Radó András, a Wizz Air szenior kommunikációs menedzsere.

Javaslom, hogy még ma nézd meg, hogy érvényes-e az útleveled, mert a közleményben megemlítik, hogy számolnunk kell az ügyfélkapu és kormányablakok leterheltségével is, ugyanis a Miniszterelnökségi Sajtóiroda legutolsó adatai szerint eddig közel 1150000 lejárt okmány van, amelyek mind megújításra várnak.

Utazástervező térkép segít a beutazási feltételek áttekintésében

Wizz Air utasbarát lépések utazástervezú térkép
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

A Wizz Air létrehozott a weboldalán egy Utazástervező térkép menüpontot, aminek segítségével tájékozódhatunk a legfrissebb beutazási feltételekről. Természetesen továbbra is igaz, hogy minden elindulás előtt az adott ország és város hivatalos konzuli weboldalát is célszerű („kell”) ellenőrizni, az az igazán naprakész verzió. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül, ám sok helyre továbbra sem elég az oltási igazolvány a beutazáshoz.

Ezekbe az országokba utazhatunk teszt és karantén nélkül, nézd meg a listát!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben